Sportfogadás - A nyitómeccs és a brazilok csoportja (sportfogadás)
A nyitómeccs és a brazilok csoportja (sportfogadás)
Fotó: Europress/AFP

A nyitómeccs és a brazilok csoportja (sportfogadás)

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/12 17:38

Csütörtökön 22 órakor rajtol a foci vb. A nyitómeccsre, és az A csoportra eddig lehet fogadni.

Ami a brazil-horvát találkozót illeti, a fogadóiroda szinte teljesen esélytelennek tartja a „vendégeket”. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a nyitómeccs sokszor idegeskedést, feszültséget, biztonsági játékot hoz. És nem ritkán meglepetést. A braziloknak kötelező a győzelem, mindenki ezt várja tőlük, és ez görcsöket okozhat. Nem beszélve arról, hogy rég nem játszottak tétmeccset. A horvátok viszont az esélytelenek (vagy annak tartottak) nyugalmával játszhatnak, hiszen Mandzukic és Simunic nélkül mire mehetnének?

Aki szeret kockáztatni egy szép nagy oddsért, az tegye meg az X2 fogadást, azaz a döntetlen vagy horvát siker kimenetelt. 3,4-szeres szorzót fizet. Konzervatívabb, de még mindig elég rizikós az ázsiai hendikep fogadás. +1,25-tel a horvátok 2,1-szeres szorzót adnak. Ez azt jelenti, hogy ha döntetlen vagy horvát siker születik, akkor miénk a teljes szorzó, ha kétgólos brazil győzelem lesz a vége, akkor bukunk, ha pedig egy góllal győznek a házigazdák, akkor a tét fele visszajár, a másik fele pedig hozza a 2,1-es szorzót. Én ezt választom.

A csoportot illetően nem egyszerű a továbbjutókra tenni, mert a brazilok aligha esnek ki, és a másik nyolcaddöntőt érő hely minden bizonnyal a horvátok és a mexikóiak között fog eldőlni, a két csapat nagyjából egyenlő sansszal indul. Viszont ha már ebben a logikában vagyunk, akkor érdemes arra fogadni, hogy Kamerun lesz a csoport utolsó helyezettje. Szakértő kollégám szerint ez minden idők leggyengébb kameruni válogatottja, így hát az 1,8-as szorzó kimondottan hívogató.

Hozzászólások