Sportfogadás - A foci VB eddig és vasárnap (sportfogadás)
A foci VB eddig és vasárnap (sportfogadás)
Fotó: Europress/AFP

A foci VB eddig és vasárnap (sportfogadás)

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/14 23:12

Amikor ezt írom, lejátszottak már öt mérkőzést a VB-n, és Costa Rica éppen kiejteni készül Uruguayt. Dögunalmas volt ez a meccs az uruk vezető gólja után, de a második félidő elején pár perc alatt fordult a kocka és az állás.

És eddig az egész VB-ről ilyesmi a benyomásom. Valahogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy várhatóak voltak. Ami persze nem baj, sőt. Nyilván a spanyolok hatalmas betlije viszi a prímet (egyelőre). Ott egy szoros meccsre számítottam, majdnem bejött. 5-1 a hollandoknak.

Azt hittem, hogy a görögök betonvédekezést produkálnak, és elcsípnek egy pontot Kolumbia ellen, erre simán kikaptak, teljesen reménytelen focit játszva, kapura szinte veszélytelenül. 3-0

A brazilok nem biztos, hogy legyőzik a horvátokat bírói segítség (hű, de enyhe kifejezés arra, ami történt) nélkül. Igaz, itt meglepő döntetlenben reménykedtem, és végül közel jártam az igazsághoz. Még ha a végeredmény mást is mutat, 3-1 Brazília javára.

Volt még egy Chile - Ausztrália összecsapás, ahol szintén 3-1-es eredmény született, itt nemigen számíthattunk másra, de aki látta a meccset, az tudja, hogy éppen lehetett volna 2-2 is. De itt legalább nem kellett segítség, Chile jobb volt, ha nem is feltétlenül ennyivel.

Mexikó és Kamerun meccsét csak a góltól láttam (unokaöcsém igen jó érzékkel a gól előtti percben kapcsolta be a tévét). Tehát a nem megadott gólok tömkelegéről lemaradtam. 1-0 lett, de állítólag lehetett volna 3-0 is, vagy még több.

Ami a szombatot illeti, nem fogadtam, mert nem találtam szimpatikus oddsot, és jól is tettem, mert máshogy alakultak a dolgok, mint amire számítottam. No de máris közeleg a vasárnap, amikor bemutatkozik a svájci válogatott. Márpedig bennük nagyon bízom, mégiscsak Ottmar Hitzfeld ül a kispadon. Kicsit félek a szokásos "az európaiak mindig jobbak" előítéletemtől, de azért megteszem őket Ecuador ellen. Már csak azért is, mert Ecuador mind a hét selejtezős győzelmét hazai pályán szerezte. A relatív biztonságra törekedve -0,25-ös ázsiai hendikeppel, 2,1-es oddsért fogadok Svájcra.

Szintén a szövkap személye miatt érzem úgy, hogy most jók lesznek a franciák. Didier Deschamps szerintem megoldja azt az igen komoly problémát is, hogy Ribery nem játszhat a vébén. Persze várhatóan nem Honduras lesz a legnehezebb ellenfél a franciáknak, vagy ha igen, akkor mehetnek a levesbe. Az igen tudományos "egyszer élünk" alapon -1,25-ös ázsiai hendikeppel fogadok Benzemáékra, tehát legalább kétgólos siker kellene a tutisághoz, de az egygólos győzelem is visszahoz egy kis pénzt. 1,825: jó odds az!

Az Argentína - Bosznia és Hercegovina meccset kihagyom, nem szeretem. De meg fogom nézni a vasárnap esti foca után, az NBA döntő előtt. És mire megírtam ezt a kis cikket, meg is lett a végeredmény: a kissé lenézett Costa Rica 3-1-re legyőzte az esélyes Uruguayt!

Hozzászólások