Snooker - Bevált recept alapján fut neki az új évadnak a nemzetközi snooker
Bevált recept alapján fut neki az új évadnak a nemzetközi snooker
Fotó: Europress/AFP

Bevált recept alapján fut neki az új évadnak a nemzetközi snooker

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/09/03 09:45
Marad a jól bevált helyszín és a szigorú biztonsági intézkedéseken sem lazít Barry Hearn és csapata! A World Snooker Tour bejelentette, hogy a 2020-2021-es idény első nyolc tornáját a Milton Keynes-ben található Marshall Arénában rendezik meg. A helyszín a koronavírus-járvány kirobbanása alatt jelesre vizsgázott, a snooker nem véletlenül indulhatott újra elsők között a karantén bevezetését követően. 

A Marshall Aréna a júniusi Championship League-torna során mutatkozott be, mint új helyszín, és bár természetesen voltak "károgók", a komplexum tökéletes otthont szolgáltatott a zárt kapuk mögött megrendezésre kerülő viadalnak, így rácáfolt a kétkedőkre. Barry Hearn és csapata éppen ezért semmit sem bízott a véletlenre, az új idény során is erre a helyszínre esett a választásuk. A Milton Keynes-ben található komplexum azért tökéletes választás, mert egyszerre lehet elszállásolni a játékosokat és a kísérő személyzetet, valamint a rendezésben résztvevő szakembereket, illetve magára a versenyhelyszín befogadására is alkalmas. A "buborékban" a résztvevők a folyamatos tesztelésnek is köszönhetően védve vannak a koronavírustól, így a szezon zökkenőmentesen haladhat, a játékosok sem esnek el a bevételeiktől és a szurkolók sem maradnak snooker nélkül. Sőt, még az is elképzelhető, hogy a szervezők engedélyt kapnak arra, hogy limitált számú közönséget is beengedjenek, ám ezzel kapcsolatban biztosat még nem lehet kijelenteni. 

Ami viszont biztos, hogy a Milton Keynes-i helyszín az amúgy is zsúfolt versenynaptár első nyolc tornájának adhat majd otthont, kezdve a fentebb említett Championship League-tornákkal, amelynek kapós nevezési listájáról már korábban írtunk. 

A Championship League-gel indul az új szezon, ott lesz O'Sullivan és Trump is | Eurosport

Szeptember 13-án rajtol a Championship League, mellyel egyben elindul a 2020/2021-es snooker szezon is. Érdekesség, hogy idén harmadszor rendeznek Championship League-et. Az első tervezett volt, a másodikat a járványhelyzet segítette elő, a harmadik pedig immár pontszerző lesz. Ráadásul három hetes verseny, mely mind a 128 profi számára nyitott.

Ami tehát biztos, hogy a két Championship League-torna mellett a Marshall Aréna lesz a házigazdája a European Masters, az English Open és a Northern Ireland Open viadaloknak, míg az első félév maradék három tornája közül kettőnek, a Scottish Open és a World Grand Prix versenyeknek egyelőre nem jelöltek ki helyszínt, ugyanakkor a UK Championship a tervek szerint Yorkban kerül megrendezésre. 

A nemzetközi szövetség szerint Milton Keynes a legnagyobb veszély alatt is tökéletes és főként biztonságos helyszíne volt a tornáknak, és miután az új idény során is a résztvevők biztonsága a legfontosabb, a megoldás adta magát. 

"Minden törekvésünkkel azon vagyunk, hogy minimalizáljuk a fertőzés lehetőségét, ezzel biztonságban tudjunk minden résztvevőt, egyúttal elkerüljük a tornák elhalasztását, a szezon csúszását. A Marshall Aréna bizonyította, hogy tökéletes és biztonságos helyszínt nyújt a tornáknak, a résztvevők mellett az üzleti partnereink és a közvetítésekben résztvevő televíziós társaságok is maximálisan meg voltak elégedve a komplexummal" - kommentálta a szövetség a döntést. 

A WST ugyanakkor reméli, hogy a november 24-én kezdődő UK Championship már a szokott helyszínen, a Yorkban található Barbican Centre-ben kerülhet megrendezésre, természetesen amennyiben a járványhelyzet engedi.


Hozzászólások