Snooker - Kyren Wilson tökéletes kezdése
Kyren Wilson tökéletes kezdése
Fotó: World Snooker Tour

Kyren Wilson tökéletes kezdése

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/02/11 18:25

Kyren Wilson kedden kezdte meg a szereplését a Welsh Openen, és ennél jobban nem is kezdhetett volna. Ellenfele, Jackson Page kezdőlökése után rögtön megindult, és letakarította az asztalt, mégpedig egy 147-es breaket lökve.

Ez volt a második hivatalos maximuma. A szezonban az ötödik, a snooker történetében a 155. A szezonbeli húszról meg ugye már nagyon nem érdemes beszélni.

Villámrajtot vett tehát Wilson, ennél jobban nem lehet kezdeni egy mérkőzést, sőt, egy tornát. A folytatás viszont egyre rosszabb játékot hozott, rengeteg hibát, lassú és gyenge frame-eket. Wilson elvesztette az önbizalmát, Page viszont egyre jobban játszott, egyre több nehéz helyzetet oldott meg, és 3-2-re ő vezetett. Wilson azonban magára talált, és ha nem is elsöprő fölénnyel, de csak behúzta a meccset 4-3-mal.

O'Sullivant is láthattuk kedden, jól játszott, még ha nem is őrült jól. De elég meggyőző volt, és lerítt róla, hogy komolyan veszi a tornát, magyarán győzni érkezett, nem csak a fellépti díjért. Ami érthető is, mert hamarosan elkövetkezik a Players Championship és a Tour Championship, két olyan torna, ahol ő a címvédő, és amelyekre még nem kvalifikált. Egy jó eheti szerepléssel azonban feltornászhatja magát az egyéves ranglista legjobb 16 játékosa közé. Ehhez meg kellene szereznie a trófeát.

Még a hétfői nyitónapon továbbjutott Trump (meggyőző játékkal), Selby, Williams, Bingham, Ding, Carter és Allen. A nagyobb nevek közül kiesett az elmúlt két hét során remeklő, de valószínűleg fáradt Dott, valamint Perry és Gilbert. Utóbbit Stevens győzte le, akit igen rég láthattunk annyira jól játszani, mint ezen a meccsen. Múlt héten Dottnak volt esélye arra, hogy 13 év után nyerjen ismét pontszerzőt, ami rekord lett volna. Stevens 2003-ban szerezte meg első, és mindmáig egyetlen pontszerző címét. Figyeljünk rá oda, sosem lehet tudni...

Hozzászólások