Snooker - Williams: Sosem kaptam ekkora tapsot
Williams: Sosem kaptam ekkora tapsot
Fotó: World Snooker

Williams: Sosem kaptam ekkora tapsot

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/21 07:08

A hagyományoknak megfelelően a címvédő volt az első, aki már a világbajnokság nyitónapján lejátszotta első mérkőzését. Williams fantasztikus ünneplést kapott a Crucible Színház közönségétől. Ahogy ő maga mondta:

"Csodálatos érzés volt reggel címvédőként kisétálni az arénába. Hónapok óta vártam már erre. Hihetetlen volt az ujjongás és a szurkolás mértéke. Azt hiszem, sosem kaptam ekkora tapsot bevonulás alkalmával. Óriási élmény volt, bizsergető érzés."

Williams ellenfele Gould volt, aki a walesi szerint az egyik legerősebb selejtezős ellenfél. Ezt bizonyította is a German Masters korábbi bajnoka, elsősorban a meccs végjátékában, amikor 9-4-ről 9-7-re módosította az eredményt. Túl nagy volt azonban a hátránya, melyet még az első szakaszban szedett össze, és közelebb nem tudott férkőzni Williamshez, 10-7-re kikapott.

Gould remekül kezdte a meccset, az első frame-et behúzta, utána viszont öt frame-en keresztül szinte semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz. Utólag kiderült, ez volt a meccs kulcsa, az 5-1-es hátrány nem fért bele az alapvetően jól játszó, bár brilliánsnak csak ritkán mondható Williams ellen. Kérdés, hogy a második fordulóban (Gilbert vagy Perry ellen) hogyan tud játszani, különösen akkor, ha nem kap annyi lehetőséget, mint a nyitómeccsén.

robbo.jpg Fotó: World Snooker

A nap másik világbajnok szereplője, Robertson elképesztő "vérengzést" mutatott be az ijedt nyuszikaként játszó, debütáns Georgiou ellen. Az ausztrál hétszer lökött 50 felett, két százast hozott össze. A ciprusi ezzel szemben a kilenc frame-ben összesen 107 pontot gyűjtött. A Crucible negatív rekordját ebben a tekintetben bizonyos Danny Fowler tartja (197 ponttal), aki valószínűleg nagyon drukkol most azért, hogy megdőljön ez a rossz hírű negatív csúcsa. Ő egyébként 10-1-re kapott ki Hendrytől 1993-ban. Az egyetlen 10-0-ás eredményt Eddie Charlton produkálta, akit John Parrott gázolt el 1992-ben.

A mai program:

11:00 John Higgins - Mark Davis (1. szakasz)

          Ding Junhui - Anthony McGill (6-3-ról folytatják)

15:30 Shaun Murphy - Luo Honghao (1. szakasz)

          Luca Brecel - Gary Wilson (5-4-ről folytatják)

20:00 Neil Robertson - Michael Georgiou (9-0-ról folytatják)

          Stephen Maguire - Tian Pengfei (4-5-ről folytatják)

Hozzászólások