Snooker - Williams: Soha nem fogok visszavonulni
Williams: Soha nem fogok visszavonulni
Fotó: Eurosport

Williams: Soha nem fogok visszavonulni

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/05/13 11:41
Mark Williams arról beszélt, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt már nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával, és addig fog játszani, amíg csak képes rá.

A háromszoros világbajnok korábban többször is beszélt arról, hogy igencsak nehezére esik motivációt merítenie. Tavaly októberben, az English Open folyamán mondta az Eurosportnak, hogy fontolgatja 28 éves pályafutása lezárását. A világbajnokság végére időzítette volna a búcsút, de a snooker főeseményét július 31-re csúsztatták. 

"Teljesen őszintén mondom, hogy közel járok a döntéshez, de előbb még meglátom, hogyan alakul a világbajnokság" - mondta Williams októberben. "Meglátjuk, mi lesz, nem állítom biztosan, hogy visszavonulok, de erősen gondolkodom rajta."

A walesi kedvenc elmondta, hogy a kényszerű otthonlét során elhatározta, folytatja karrierjét, függetlenül attól, hogy milyen szinten tud játszani.

"Azon gondolkodtam a minap, hogy ez még el fog tartani néhány hónapig, ami eszméletlenül borzasztó, és nem hiszem, hogy valaha vissza fogok vonulni. Addig fogok játszani, amíg ki nem esek a Main Tourról, és könnyen lehet, hogy megyek át egyenesen a senior mezőnybe.

Nem tudom elképzelni, hogy mindig itthon legyek, és semmit se csináljak. Azt viszont nem gondolom, hogy ha kiesek, akkor megpróbálok majd visszakerülni a profi mezőnybe. Ha még akkor is lesz senior versenysorozat, akkor ott fogom folytatni."

Williams elhatározása minden bizonnyal örömmel tölti el a snooker rajongóit, hiszen minden idők egyik legnagyobb és legnépszerűbb játékosáról van szó. 43 évesen a Crucible történetének második legidősebb bajnoka lett 2018-ban. Csak Ray Reardon szerzett nála is idősebben, 45 évesen világbajnoki címet, még 1978-ban.

forrás: eurosport.com

Hozzászólások