Snooker - Walden immár Kína háromszoros bajnoka
Walden immár Kína háromszoros bajnoka
Fotó: Europress/Getty

Walden immár Kína háromszoros bajnoka

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/11/02 15:15

Ricky Walden legyőzte az International Championship döntőjében Mark Allent, egy kifejezetten jó mérkőzésen. Pedig egy kicsit tartani lehetett tőle, hogy a szombati elődöntő után Allen esetleg nem tud megint topon lenni, és végül lehet, hogy az előző esti fokozott koncentráció okozta, hogy 7-7 után már nem tudott igazán jól játszani. Igaz, nem is volt rá sok sansza.

Mert Walden valami zseniális snookert mutatott a végjátékban, amikor a lehető legnagyobb szüksége volt rá. Az első 14 frame-ben mindössze háromszor tudott 50 feletti breaket összehozni, 7-7 után viszont egy 85-ös, egy 103-as, majd az utolsó frame-ben egy 54-es és egy 62-es breaket gyártott. Ha lehetőséget kapott Allentől, tíz körömmel ragaszkodott hozzá, nem hagyta, hogy az ellenfele visszajöhessen az asztalhoz. Bátran játszott, nehéz helyzetekben is támadott, és ami a legfontosabb: mindent belökött.

A döntő második fele megfelelt a várakozásoknak, csak a valódi izgalom maradt el, hiszen nem lett különösebben szoros a végjáték. A meccs első felével sem volt semmi gond, döntőhöz képest magas relatíve volt a színvonal, de a második szakasz az, amire emlékezni fogunk még egy ideig. Az utolsó hat frame-ben ugyanis összesen hét 50 feletti break született, és ebből négy darab 70 feletti volt. Pörgős, remek játékot láttunk. Íme Allen százasa:

Waldené tehát a 125.000 fontos fődíj, és ezzel felugrik a világranglista nyolcadik helyére. Nem ez a legelőkelőbb helyezése, mert tavaly állt már a hetedik pozícióban is. De nem ez a legfontosabb persze, hanem hogy ő is és Allen is természetesen ott lesznek a Mastersen. Mint ahogy ott lesznek a jövő heti Champion of Champions tornán is, de erről a tornáról majd részletesebben írok hétfőn. Még annyit, hogy Allen ugyan döntőzött az utóbbi négy versenyén, de háromszor kikapott, csak egyszer tudott győzni.

Hozzászólások