Snooker - Villámsnooker
Villámsnooker
Fotó: Europress/Getty

Villámsnooker

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/08/24 13:02

Judd Trump és Stephen Maguire a breaképítés magasiskoláját mutatta be a Paul Hunter Classic nyolcaddöntőjében. Röviden összefoglalva így nézett ki az első öt frame: Trump 111, Maguire 96, 132, Trump 106, 84. Az ötödik frame után már nevettek egymásra, alighanem azon, hogy mennyire jól megy a játék mindkettőjüknek. Viszont a hatodikban porszem került a skót gépezetbe, mert 53-nál elrontott egy könnyű feketét, azok után, hogy elég nehéz lökéseket oldott meg. Trump egy 29-es breakkel közelített, aztán következett némi biztonsági játék, amiből az angol jött ki jól, és egy 36-ossal (zseniális pozicionálásokkal) lezárta a meccset.

Íme Maguire százasa:

És íme Trump első százasa:

A 4-2-es végeredmény bruttó 80 percet vett igénybe, ami alatt a Lawler - Patrick mérkőzés a második frame végéig sem jutott el. Az első öt frame átlaga 10 perc 16 másodpercre jött ki. Brutálisan gyors, fantasztikusan magas színvonalú meccs volt, olyasmi, amilyet Trump és O'Sullivan játszott a 2011-es antwerpeni döntőben. Az a meccs ilyen volt Trump szempontból:

És ilyen O'Sullivan részéről:

Persze az ember hall néha olyan hangokat, hogy egyesek nem szeretik az ilyen játékot, nem élvezik a nagy breakeket, sokkal inkább a biztonsági játékot szeretik nézni. Rendben van, a biztonsági borzasztóan fontos, és tényleg nagyon élvezetes tud lenni, de belökések nélkül mégsem lehet meccset nyerni. Illetve úgy is megközelíthetjük, hogy ha egy játékos meg tud indulni, és össze tud hozni egy nagy breaket, akkor rontsa el pusztán azért, hogy a nézők élvezhessék a biztonsági lökéseket? Fura lenne... Csak azt tudom javasolni, hogy a nagy breakeknél figyeljünk a pozicionálásokra, mert ott dől el minden.

Még annyit, hogy Trump ellenfele Tian Pengfei lesz, aki 4-2-re legyőzte Ronnie O'Sullivant, tehát a címvédő búcsúzott.

Hozzászólások