Snooker - Világbajnokok fura búcsúja
Világbajnokok fura búcsúja
Fotó: World Snooker

Világbajnokok fura búcsúja

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/12/06 16:55

Szerdán három világbajnok állt asztalhoz a UK Championship nyolcaddöntőjében, kettő közülük kikapott. O'Sullivan az egyetlen, aki továbbjutott, pedig nem volt meggyőző Lisowski ellen a meccs elején. Szerencséjére a szezon berobbanó játékosa rossz napot fogott ki, és O'Sullivan még közepes játékkal is 3-1-re vezetett a szünetben. A meccs második felében már jól ment neki, és végül 6-1-re lelépte Lisowskit. Utóbbi sem lehet csalódott, mert nagyon úgy néz ki, hogy életében először ott lesz a Mastersen. Ehhez arra van szüksége, hogy Perry ne jusson be ezen a héten az elődöntőbe.

Velük párhuzamosan játszott Williams és Maguire. Az uralkodó világbajnoknak sem ment különösebben jól, mégis elhúzott 4-0-ra, köszönhetően Maguire pocsék formájának. A skót (mint utólag elmondta), nem adott már esélyt magának, és tét nélkül a szünet után remekül tudott játszani - lökött három százas breaket plusz egy 97-est, és 5-4-re már ő vezetett. Williams valahogy kiharcolta a döntő frame-et, de Maguire ott is remekelt, és a végén két elképesztően bátor lökéssel megszerezte a győzelmet. Ahogy elmondta, a szünetben elhatározta, hogy mindent bevállal, és ennek köszönheti a győzelmet, mint ahogy az alábbi videóban látható, 15:00-tól:

Este Robertson és Allen csapott össze. Nagyon fura meccs volt, amiről önmagában tanúskodik, hogy az ausztrál 79%-os golyóbelökéssel is vezetni tudott 5-4-re. Mindketten hibáztak bőven, de az északír a végén összehozott két százast, és ezzel lezárta a mérkőzést.

A nagyon nehéz alsó ágon vannak mindketten, Maguire és Allen is, ráadásul egymással fognak játszani a negyeddöntőben.

Hozzászólások