Snooker - Világbajnoki produkció
Világbajnoki produkció
Fotó: Europress/Getty

Világbajnoki produkció

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/10/28 17:42

Nincs mit tenni, megint elsősorban Ronnie O'Sullivanről kell írni. Mert amit ma művelt McGill ellen, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. 6-1-re győzött, három százas, valamint egy 79-es breaket lökött, és valami mesésen pozicionált. Sajnos ezen a tornán nem kapunk statisztikákat, de saját számolgatásom szerint minimum 97, de inkább 98%-os volt a golyóbelökése az első hat frame-ben. Szuper játék volt tőle, ami az első meccse után rá is fért. Kérdés, hogy tudja-e hozni ezt a továbbiakban. A 16 között Li Hang lesz az ellenfele, aki Higginst verte az első körben.

És ha eddig is O'Sullivan volt a fő favorit, akkor most kétszeresen is ő az. Nemcsak a parádés játéka miatt, hanem azért is, mert sorra esnek ki a klasszisok. A mai napon (2. forduló, a 16 közé jutásért) búcsúzott Robertson, aki 5-3-as vezetésről nem tudott győzni Swail ellen. Murphy nagyon simán, 6-1-re kapott ki Milkinstől, tehát még egy világbajnok kiszállt a versenyből.

Kiesett továbbá Hawkins és Perry is, akik az utóbbi két évben játszottak egy-egy igencsak emlékezetes világbajnoki meccset O'Sullivannel. Hawkinst némi meglepetésre Williams győzte le. Egy olyan meccsen, ahol egyikük sem lökött 60-as breaket... Perry pedig Ebdontól kapott ki egy hasonlóan "parádés" színvonalú találkozón. Így három világbajnok maradt a 16 között: Ebbo, Williams és Ronnie.

O'Sullivan mellett az eddigi két forduló alapján még Bingham mondható meggyőzőnek, ha nem is olyan mértékben, mint a nagy kedvenc. O'Sullivan egy (Woollaston elleni) közepes teljesítmény után mutatott kedden űrsnookert, Bingham pedig gyenge kezdés (6-4, kis breakekkel Robbie Williams ellen) után ma kifejezetten jól játszott, és mind a hat frame-jét félszáz feletti breakkel hozta.

Trump és Allen egyaránt ráijesztett a híveire. Trump 4-2-es hátrányba került Burnett ellen, és szenvedett. A skót keményen adogatta neki a snookereket, és nemigen kapott esélyt. Aztán mégiscsak egyenlített, és 5-4-re már ő vezetett. Csakhogy nem tudta lezárni a meccset, Burnett kiharcolta a döntő frame-et, ahol sok-sok hiba, fordulat és izgalom után győzni tudott. Trump tehát csatlakozott a nagynevű kiesők táborához.

Allen 3-0-s hátrányba került a remekül tüzelő Gould ellen, de aztán magához tért az észak-ír kedvenc, és 5-3-ra már ő vezetett. 6-4-gyel ment tovább, és a 16 közötti legrangosabb meccset fogja játszani Bingham ellen. Emlékezhetünk, hogy másfél hónapja a Shanghai Masters döntőjében Bingham győzött 10-3-ra, tehát Allennek bőven van miért visszavágnia.

És akit még szintén meg kell említeni: Fu úgy tűnt, hogy könnyedén túljut Gilberten, mert 4-2-re vezetett, de 5-4-nél már ő volt hátrányban. Fordítania kellett, ezt megtette, és továbbjutott. Mint ahogy döntő frame-ben győzött Walden is Zhou Yuelong ellen.

Hozzászólások