Snooker - Vége a csoportkörnek, kezdődnek a csoportmeccsek
Vége a csoportkörnek, kezdődnek a csoportmeccsek
Fotó: WST

Vége a csoportkörnek, kezdődnek a csoportmeccsek

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/06/09 09:46
Csoportkör után csoportkör után csoportkör - végül is így néz ki a 2020-as Championship League rendszere. Az első csoportkör lement, és búcsúzott néhány sztár, cserébe továbbjutott néhány szinte ismeretlen játékos.

A legnagyobb nevű kiesők egyértelműen Selby és Robertson voltak. Hozzájuk mérhető sztárból még kettő indult, ők viszont - O'Sullivan és Trump - gond nélkül hozták a csoportjukat. Selby-ék egyébként nem azért estek ki, mert borzalmasan játszottak, erről szó sincs. Sokkal inkább azért, mert szembejött egy-egy óriási napot kifogó tehetség. Selby-nek Liang, Robertsonnak pedig Ashley Carty. 

Ashley Carty.Ashley Carty. Fotó: WST

Carty mellett még két meglepetésembert találunk a második csoportkörben, Harvey Chandlert és Sam Craigie-t. Előbbi két játékos egyaránt második profi szezonját futja, 24, illetve 25 évesek, és a 80. hely környékén állnak a világranglistán. És mindketten szép jövő előtt állnak, ezen a tornán ezt bizonyították. Per pillanat ugyan mindketten kiesésre állnak a Main Tourról, de egy jó világbajnoki selejtezővel ezen lehet változtatni, illetve kiesés esetén ott a Q School, ahonnan azonnal vissza lehet kerülni a profik közé. Craigie 26 éves, és egyetlen negyeddöntőt tud felmutatni, azt viszont a tavalyi China Openről.

A hétfő este igen hosszúra sikeredett. Elsősorban Martin O'Donnell és Nigel Bond voltak a felelősök, hiszen bőven hozták a 30 másodperc feletti lökésátlagot mindegyik meccsükön. De ami mindent alulmúlt, az az egymás elleni "rangadójuk" volt. Négy frame, közel három óra alatt, ráadásul főműsoridőben, borzalmas antireklám a snookernek. Nem tudom, hogy volt-e bárki, aki végigszenvedte ezt a bénázást találkozót, szerencsétlen kommentátor kollégám, Kovács Géza László kivételével. Ahogy ő mondta, "nehéz volt együtt élni ezzel a meccsel".

Utána viszont O'Donnell egy sokkal jobb mérkőzésen is főszerepet vállalt. Allen és ő játszották ugyanis a jócskán keddbe hajló "csoportdöntőt". O'Donnellnek elég volt a döntetlen, és az első frame-et megnyerte. Aztán Allen jött két frame-mel, és kezdődhetett a "döntő" frame, melyet egy nagy breakkel hozott O'Donnell, aki ezzel kiejtette a korábbi Masters-bajnokot. 

Ennyi volt az első csoportkör, és kezdődik a második, ahol csupa csoportgyőztes csap össze. Kedden a C csoportban O'Sullivan, Bingham, Chandler és Craigie, a D jelű kvartettben pedig Liang, Woollaston, Ford és O'Donnell, aztán szerdán az A jelű négyesben Joyce, Brecel, Gary Wilson és Carty, valamint a B (halál)csoportban Trump, Hawkins, Day és Gilbert. Csütörtökön pedig már a döntő csoport meccsei következnek.

Hozzászólások