Snooker - Vasárnap reggel indul az IC
Vasárnap reggel indul az IC
Fotó: World Snooker

Vasárnap reggel indul az IC

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/10/27 18:00

A szezon hetedik pontszerző tornája kezdődik vasárnap, a nagyszabású International Championship. Idén ez már a harmadik kínai pontszerző, és a meghívásos Shanghai Masterst is számítva a negyedik nagyon komoly verseny Kínában. A távol-keleti nagyüzem után az ázsiai tornákért nem annyira rajongó játékosok és szurkolók hamarosan fellélegezhetnek, mert az IC után már csak a China Open lesz számottevő verseny arrafelé, addig pedig még eltelik öt hónap.

Mark Selby a címvédő, akinek ugye "gyenge" szezonja volt tavaly, mert "csak" ezt a tornát és a China Opent tudta megnyerni. Egyébként mindkettőt sorozatban kétszer hozta, tehát ha az idei szezonban is győzni tud valamelyiken, akkor összejön neki az a triplázás, ami legutóbb Stephen Hendrynek adatott meg. Egy másfajta triplázás már megvan a világelsőnek, ugyanis az utóbbi három pontszerző trófeáját egyaránt Kínából vitte haza, a tavalyi kettő mellé idén már odatette a China Championshipet. Eddigi 15 pontszerző címéből hetet Kínában szerzett, neki tehát nagyon bejött az ázsiai terjeszkedés.

Sokakhoz hasonlóan Selby is a 128-as táblán kezdi meg a tornát. Igaz ez még a friss apuka Dingre, akit idén még csak kínai versenyen láthattunk, illetve Bangkokban, a hatpirosas vb-n nem láthattuk. Pedig ott volt, döntőbe is jutott. Pontszerzőkről idén még nincs jó eredménye, de Sanghajban elődöntőzött. Rajtuk kívül Williams, Liang és néhány szabadkártyás kezdi a 128-as körben a szereplését.

A mezőny nagy része azonban már október elején lejátszotta az első fordulós meccseket, és születtek meglepő eredmények. Murphy 6-0-ra kikapott Bairdtől, Higgins pedig Peter Lines ellenében búcsúzott. A nagyobb nevek közül Brecel, Michael White és Walden kényszerül kihagyni a tornát. O'Sullivan pedig ki akarja hagyni.

Az első forduló, azaz a 64-es tábla legérdekesebb párosításai: Trump - McManus, Hawkins - Un-Nooh, Mark Davis - Perry (kíváncsiak lehetünk, hogy mennyi extra lendületet és önbizalmat ad Davisnek az English Open döntője), Dott - Vafaei, Kyren Wilson - Yuan Sijun, és ha összejön, Selby - Doherty. 

Az Eurosport 2 kezdi meg a nyolcnapos közvetítéssorozatot, vasárnap már 7:30-kor kezdődik az élő adás, jó eséllyel Ding mérkőzésével. 12:30-kor pedig várhatóan Selby kerül a képernyőre.

Hozzászólások