Snooker - Indul a UK - az első fordulót is közvetíti az Eurosport
Indul a UK - az első fordulót is közvetíti az Eurosport
Fotó: WST

Indul a UK - az első fordulót is közvetíti az Eurosport

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/23 13:15
Igen, ez hír, mert az utóbbi években az első fordulót nem közvetítette az Eurosport - és más csatorna sem. Idén is úgy volt, hogy a második körtől kapcsolódunk be, de szerencsére a múlt héten jött a hír, hogy már a kezdetektől, azaz hétfőtől lesz élő közvetítés. És ez jó dolog, egyrészt mert egy kiemelt tornáról van szó, a szezon első Triple Crown-versenyéről, másrészt azért, mert már az első fordulóban is összejönnek jó párosítások.

Például rögtön a nyitónapon Selby és Michael White csap össze, Higgins pedig O'Briennel méri össze a tudását. Kedden talán a walesi rangadó, Stevens és Jamie Jones mérkőzése emelkedik ki leginkább. Szerdán az Eurosport két szakértője, McManus és Jimmy White áll ugyanazon asztalhoz, és nem mellékesen O'Sullivant is láthatjuk, Leo Fernandez ellen. 20 órától. Csütörtökön nem látszik nagy párosítás, de bemutatkozik a címvédő Ding, illetve a világelső Trump.

Egyébként nem jöhet össze a tegnapi szuperdöntő, mert Trump és O'Sullivan egy ágra került, tehát az elődöntőben futhatnak össze. Ezen az ágon (az alsón) van még Williams, Bingham, Murphy, Maguire, Kyren Wilson és Gould. Nem tűnik őrült erősnek ez az ág, úgy tűnik, jó esély nyílik egy újabb Trump - O'Sullivan rangadóra.

A felső ágon Ding mellett Higgins, Selby, Robertson, Allen és Yan Bingtao is szerepel, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. Kiegyensúlyozottabb sorsolás, sok minden megtörténhet itt. 

Négy dologra vagyok igazán kíváncsi az előttünk álló két hét során. Az egyik, hogy Trump tud-e győzni. Mert bár ő most a legjobb már két éve, az mégiscsak furcsa, hogy pályafutása során "mindössze" három Triple Crown trófeát gyűjtött. Ráadásul a tavalyi rekordszezonjában kifejezetten gyengén muzsikált a Triple Crownokon: első forduló, harmadik forduló és negyeddöntő. Gyűjtögetnie kellene a koronás címeket ahhoz, hogy valódi legenda legyen belőle.

Rocket2-2-2048x1334.jpgFotó: WST

A másik kérdés O'Sullivan szereplése. A hatszoros világbajnok hobbisnookeresként aposztrofálja magát, ami nem hagzik igazán jól, de állítása szerint éppen ennek köszönhető, hogy jól megy neki a játék. Az ő esetében az az egészen elképesztő, hogy az utóbb kilenc (!) szezon mindegyikében tudott nyerni egy-egy Triple Crown-trófeát. Ez egészen brutális mutató. Nem csoda, hogy neki van a legtöbb, ebből is.

Szintén érdekes kérdés, hogy Selby és Robertson mire megy. Mindketten erősen kezdték a szezont, az angol egy tornagyőzelmet, az ausztrál két döntőt tud felmutatni. Aztán mindketten kiestek a German Masters selejtezőjében két hete, majd a múlt héten is betliztek. 

És legalább ennyire érdekes kérdés Ding szereplése. Ő az egész tavalyi szezonban egyszer játszott jól, akkor viszont annyira, hogy megnyerte a UK-t. Harmadszor... Az idei szezonban jobban játszik, mint tavaly, időnként kifejezetten meggyőzően, és van már két negyeddöntője. Vajon magára talál az egyik kedvenc tornáján?

Idén az Egyesült Királyság Bajnoksága is nézők nélkül, Milton Keynes-ben kerül megrendezésre. Azonban úgy látszik, ezek a részletek nem zavarják a legjobbakat. Így is remek meccseket, remek csatákat láthatunk. Hétfőtől csütörtökig tart az első forduló, az Eurosport 1-en lesznek délutáni és esti közvetítések. Pénteken szünnap, és szombattól megy tovább a verseny, egészen jövő vasárnapig. 

A koronavírus teszten mindenki átesett, ketten nem mentek át: Day és Hamilton. Ők tehát házi karanténba vonulnak, és természetesen nem vehetnek részt a versenyen.

Hozzászólások