Snooker - Robertson és Wilson a negyeddöntőben
Robertson és Wilson a negyeddöntőben
Fotó: WST

Robertson és Wilson a negyeddöntőben

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/09 20:51
Erős nap a vasárnap a snooker-világbajnokságon, hiszen a négy korábban negyeddöntőbe jutott játékoshoz csatlakoznak még négyen. Mindenki kap ellenfelet a következő két napra, nézzük hogy mi várható a már ismert párosításokban.

A felső ágon találkozik Trump és Wilson. Kettejük összecsapása igazán ínycsiklandó csemegének ígérkezik. Nincsenek oda egymásért, bár lehet, hogy Trumpot már nem érdekli pár évvel ezelőtti ellentétük, hiszen azóta elképesztő sikersorozatot produkált, más szintre került, mint Wilson, aki egyelőre messze ettől, bár folyamatosan lép előre, csak nem annyira látványosan (és eredményesen), mint a címvédő.

Wilson nehéz helyzetben volt, Hamilton visszalépése miatt nem játszott az első fordulóban, és a remek formában érkező, a selejtezőben Dottot, a Crucible első körében Maguire-t elintéző Gouldot kapta ellenfélnek. De nem volt semmi jele annak, hogy hideg lenne Wilson keze. 11-5-re elhúzott a második etap végére, és ezzel el is döntötte a mérkőzést. Gould kapaszkodott, de csak 13-9-re tudta kozmetikázni a végeredményt.

"Juddot viszonyítási alapnak tartom, én is el akarom érni mindazt, amit ő elért. Fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy mit kell tennem ehhez, és nyilvánvaló, hogy a válasz egyik része az, hogy le kell győznöm az olyan szintű ellenfeleket, mint ő. Le kell győzni a legjobbakat ahhoz, hogy megnyerd a nagy versenyeket" - mondta Wilson.

Wilson éppen Trumpot győzte le első pontszerző sikere alkalmával a döntőben, de azóta nagyon máshogy alakult az életük. Wilson mindössze három pontszerző sikernél tart, Trump pedig világbajnok és Triple Crown-bajnok lett, és összesen már tizenhét pontszerzőnél jár. Ugyanakkor kettejük eddigi játékát látva az idei világbajnokságon, nehéz lenne egyértelmű favoritnak kikiáltani a világelsőt.

A másik, vasárnap délután véget érő mérkőzés Robertson sikerét hozta. 8-8-ról folytatták Hawkins ellen, de utóbbinak nem sok minden sikerült a záró szakaszban. 13-9 lett a vége ennek a meccsnek is. Az ausztrál következő ellenfele Selby lesz, tehát két Triple Crown-bajnok méri össze a tudását. Érdekesség, hogy Selby és Robertson régesrégen lakótársak voltak, még tinédzserkorukban. Érthető, hogy azóta is jóban vannak.

"Mark és én nagyon tiszteljük egymást. Húsz éve ismerjük egymást, nagyon jóban vagyunk. Ketten együtt negyven versenyt nyertünk, viszont ő háromszoros világbajnok, ebben sokkal előrébb tart, mint én. Mindig élvezem, ha ellene játszhatok, és többnyire a legjobbat hozzuk ki egymásból."

Számtalan mérkőzésükből Selby nyert valamivel többet, mint ahogy a 2014-es világbajnoki elődöntő is az övé lett, eddigi egyetlen összecsapásuk a Crucible-ben. 2013-ban viszont az ausztrál két döntőben is győzött Selby ellen. Fene tudja, mi lesz, de a világbajnokság inkább Selby terepe szokott lenni.

Hozzászólások