Snooker - Trump simán elődöntős
Trump simán elődöntős
Fotó: Europress/Getty

Trump simán elődöntős

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/11/05 12:22

Trump nagyon könnyedén nyerte meg a Champion of Champions torna legnehezebb (-nek tűnő) csoportját. Előbb 4-1-re kiütötte Maguire-t, aztán 6-1-re az uralkodó világbajnokot. Mindkét meccsén lökött egy-egy százast, plusz a skót ellen mindegyik frame-ben minimum 50-est (abban is, amit elvesztett). Selby ellen már nem ment ennyire jól a szekér, összesen három félszázas breaket hozott össze. Trump ezzel Ding után a második elődöntős lett, és a Robertson, Carter, Walden, Allen négyesből kerül majd ki a szombati ellenfele. Az angol ifjonc a keddi teljesítménye alapján egyértelműen esélyes a végső győzelemre.

Robbóék pénteken játsszák le a csoportmeccseket, de előbb még szerdán megtudjuk, hogy ki lesz Ding ellenfele (a csütörtök szünnap). A mai négyest O'Sullivan és Bingham mérkőzése nyitja, tehát a tavalyi döntő visszavágója. A címvédő szezonkezdete legfeljebb közepesnek mondható, hiszen az International Championship negyeddöntője a legjobb szereplése. Bingham ezzel szemben az idei tornagyőztesek közé tartozik, és emellé neki is van egy negyeddöntője.

Mindezzel együtt nem irigylem Binghamet, mert egy különösen motivált és sikeréhes ötszörös világbajnokkal kell ma szembenéznie. Akit eddig csak kétszer tudott legyőzni, nyolc vereség mellett. Igaz mindkétszer a UK-n, tehát egy nagyon fontos tornán. Akárhogy is nézzük, négy nyert frame-ig semmi esetre sem esélytelen O'Sullivan ellen sem. Vagy másként fogalmazva, a világbajnoknak nagyon jól kell játszania, hogy legyőzze Binghamet, amivel mi, nézők csakis jól járhatunk.

A második csoportelődöntőt Murphy és Fu játssza. Itt az angol felé billen a mérleg, 11-6-ra vezet. Árnyalja az egymás elleni mérleget, hogy a hosszú meccseik mind Murphyé lettek, a hongkonginak a rövid találkozókon termett babér. Olyan meccseken, ahol hatnál kevesebb frame kell a győzelemhez, Fu vezet 6-4-re. A tavalyi remek szezonja után idén egyelőre "csak" két negyeddöntője van, míg Murphy a Wuxiban elért negyeddöntője után az utóbbi három pontszerzőn idejekorán búcsúzott. Ha tippelni kellene, O'Sullivan - Fu csoportdöntőt jósolnék.

Hozzászólások