Snooker - Trump, Selby és Williams is továbbjutott, de csak az egyikük játszott igazán jól
Trump, Selby és Williams is továbbjutott, de csak az egyikük játszott igazán jól
Fotó: WST

Trump, Selby és Williams is továbbjutott, de csak az egyikük játszott igazán jól

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/08 13:40
Pénteken hárman csatlakoztak a snooker világbajnokság negyeddöntős mezőnyéhez, azaz a még csütörtökön továbbjutó Maflinhez. 

Williams volt az első, miután 13-11-re legyőzte Binghamet. A világbajnokok csatája nem hozott kiemelkedően magas színvonalat. Williams néha úgy játszott, mintha csak edzőmeccsen snookerezne, és mindössze hét 50 feletti breaket produkált. Tud ő ennél jobban is játszani, ez nyilvánvaló, de ezúttal nem volt rá szüksége.

"A játékom színvonala megkérdőjelezhető, de a bátorságom nem. Nem volt könnyű meccs, elrontottam néhány könnyű lökést, eldobtam néhány frame-et, de sikerült ezeket a hibákat gyorsan elfelejtenem."

Williams a negyeddöntőben O'Sullivannel vagy Dinggel fog játszani. Valószínűleg több esélye lenne utóbbi ellen, mert Ronnie-val négyszer futottak össze a Crucible-ben, és mindig a walesi maradt alul.

"Szeretnék Ronnie-val játszani, mert együtt nőttünk fel, rengeteget játszottunk egymással junior korunkban, de a Crucible-ben már elég rég találkoztunk. A legjobb játékomat kellene nyújtanom ellene, és talán még az sem lenne elég. Mi a legrosszabb, ami történhet? Kikapok 13-0-ra, és hazamegyek. A nyomás Ronnie-n lenne, én meg élvezhetném a meccset."

Williams után következett Selby, aki parádés meccset vívott a selejtezőből érkező Saengkhammal. Mindketten remekeltek, egymást érték a nagy breakek. 8-8-ig. Aztán az utolsó szakaszra már behúzták a kéziféket, sokkal inkább a biztonsági csata dominált. Volt közel egy órás frame is, a pörgés elmaradt, de nagyszerű és izgalmas lett a végjáték is. Saengkham olyan erényeket mutatott, melyek leginkább Selby-re jellemzőek: 12-10-es hátrányban elkezdett remekül játszani, két hibát kihasználva kiharcolta a döntő frame-et. Csakhogy Selby ellen ez kevés volt, mert ő is a nyomás alatt vette elő a legjobbját: egy 124-es breakkel zárta le a találkozót.

day-7-afternoon-11-1022x1536.jpgFotó: WST

"Nagyon büszke vagyok arra a breakre a döntő frame-ben. Remek meccs volt. Rég játszottam ennyire jól, és így is csak éppen hogy továbbjutottam. Noppon nagyon magasra tette a lécet, és ez a harc a későbbiekben még jól jöhet nekem. 

Volt egy kis önbizalomhiányom az utóbbi időszakban, ezért megkértem Chris Henry-t, hogy segítsen nekem. A technikámon is dolgoztunk, de elsősorban mentális edzést adott, és úgy tűnik, ez működik."

Este következett Trump és Yan Bingtao meccsének záró szakasza. A címvédő rosszul kezdett és 5-2-es hátrányba került. A második szakasz már jól sikerült neki, nyert zsinórban hét frame-et, és 9-7-es előnyben várta a záró etapot. 

Nem volt könnyű dolga a kínai ellen. Már csak azért sem, mert messze nem játszott olyan jól, mint a tavalyi világbajnokság végjátékában. Sokkal inkább úgy snookerezett, mint tavaly Ding ellen, azaz a második fordulóban. Yan mindig feljött egy frame-re, de kiegyenlíteni nem tudott. Jellemző a két játékos mentális erejére, hogy Yan egy százassal jött fel 12-11-re, és az is, hogy Trump egy százassal zárta le a meccset.


"Senki sem tud 17 napon keresztül jól játszani a világbajnokságon. Mindenkinek vannak nehéz napjai, és az a kérdés, hogy ki hogyan birkózik meg ezekkel. Tavaly remekül ment nekem a döntőben, és akkor már senki sem beszélt arról, hogy az első két fordulóban szenvedtem.

Úgy érzem, képes vagyok javítani a játékomon, amikor szükséges. Sokat készültem a világbajnokságra, nagy az önbizalmam, és pozitívan állok a versenyhez."

Hozzászólások