Snooker - Trump ott folytatja, ahol abbahagyta
Trump ott folytatja, ahol abbahagyta
Fotó: World Snooker

Trump ott folytatja, ahol abbahagyta

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/11 15:48

Trump a világbajnoki címe óta először játszott pontszerző tornán, és ezúttal sem talált legyőzőre, ami azt jelenti, hogy immár 12 meccses győzelmi sorozatban van. Fantasztikusan játszott a vb-döntőben Higgins ellen, és az International Championshipen is a végjátékban hozta a legjobbját. A Selby elleni elődöntőben és a Murphy elleni fináléban is remekelt, olyan szinten játszott, ahogy mostanság senki sem játszik.

Ezzel megszerezte 12. pontszerző trófeáját, és zsinórban negyedik pontszerző döntőjét nyerte meg, a Mastersszel kiegészítve sorozatban az ötödik fináléját hozta. O'Sullivant kétszer, valamint Cartert, Higginst és Murphy verte ezekben a döntőkben. Plusz pénteken a feltámadóban lévő Selbyt gázolta el 9-4-re. Kérdés, hogy ki győzheti le őt? Talán O'Sullivan, ha idén is hasonlóan tud majd játszani, mint a tavalyi szezonban, vagy esetleg a megint javulni látszó Robertson?

Vagy senki?!?

Meglátjuk. Legközelebb egy szűk hónap múlva, a Shanghai Mastersen csodálhatjuk meg a világelsőt, és ha szerencsénk lesz, akkor összejön egy döntője a címvédő O'Sullivan ellen. Meglátjuk...

Az persze nyilvánvaló, hogy nem fogja megnyerni a szezon mintegy 20 versenyét, amin elindul. Az viszont kérdés, hogy ha már elmegy a döntőig, akkor hogyan lehet őt legyőzni. Mert a fent részletezett sorozat igencsak meggyőző.

A 12. tornagyőzelem alkalmával meglökte 12. idei százas breakjét, és persze korai még erről beszélni, de akár Robertson frenetikus rekordja, az egy szezonban elért 103 százas is veszélyben lehet.

Erről egyelőre nem esett szó, azt viszont már elmondta Trump, hogy szeretné egyszerre mindhárom Triple Crown trófeát birtokolni, magyarán mindent meg fog tenni, hogy megnyerje a UK-t is. Végülis most nyerte meg a kínai UK-t.

Nagy kérdés volt, hogy Trump újdonsült világbajnokként mennyire lesz motivált az új szezonban. Erre a kérdésre csattanós választ kaptunk. Most már az a kérdés, hogy meddig tart ez a szuper forma. Meddig bírja lelkesedéssel, és még inkább meddig bírja szorgalommal? Mert ne gondoljuk, hogy egy tornán csak úgy lehet jól játszani, ahhoz bizony folyamatosan dolgozni kell, rengeteget kell gyakorolni. Márpedig ha dominálni akarja a következő éveket, ahhoz rengeteg munkára és alázatra lesz szüksége.

Olyanra, amilyet a tavalyi szezon egészében bemutatott, és amilyet az elmúlt héten is láthattunk tőle. Amilyennel megszerezte a világelsőséget is a héten.

Hozzászólások