Snooker - Trump harmadszor is legyőzte O'Sullivant
Trump harmadszor is legyőzte O'Sullivant
Fotó: WST

Trump harmadszor is legyőzte O'Sullivant

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/23 09:44
Trump zsinórban harmadszor nyerte meg az északír versenyt. Pontszerző tornán legutóbb Hendry nyert sorozatban hármat, legutóbb 24 évvel ezelőtt. Tehát ez már önmagában nagy dolog. És ami miatt még nagyobb a siker, az az, hogy Trump mindhárom döntőben O'Sullivant győzte le. 

Mindenképp érdekesség, hogy az eddigi tíz egymás elleni döntőjükből Trump már a hetediket nyerte meg. Az egymás elleni (minden meccset beleszámolt) mérlegben is átvette a vezetést. Talán ezen adatok birtokában ki lehet jelenteni, hogy Trump jelenleg a világ legjobb játékosa? Ha nem lenne ott O'Sullivan legutóbbi világbajnoki címe, akkor így lenne, de az a győzelem azért árnyalja a képet.

Mindegy, kár is ezzel sokat foglalkozni, elég lesz akkor összevetni kettejüket, amikor már mindketten befejezik a pályafutásukat. És az szerencsére még messze van. Ami a jelent illeti, Trump az északír tornagyőzelemmel a Home Nations sorozat történetében az első olyan játékos lett, aki megnyerte az első két állomást. Más kérdés, hogy az idei szezonban már nem járna a millió fontos bónusz akkor sem, ha a további két versenyt is hozná.

Trump 19 pontszerző tornagyőzelemnél jár, és eszméletlen szinten dominál. Az idei öt versenyből kettőt megnyert, plusz van még egy döntője és két elődöntője. Ez nagyon erős eredménysor. És egyre többször lehet látni, hogy a nem igazán sziporkázó játékával is hoz mérkőzéseket. A döntőben azért elő kellett állni valami brilliánssal, és ezt meg is tette az utolsó frame-ben. Ő maga ezt mondta erről:

"Nagyon boldog vagyok, egy nehéz meccset nyertem meg. 8-5-nél magabiztos voltam, úgy éreztem, kapok majd sanszokat, de nem kaptam. Volt néhány rossz biztonsági lökésem, Ronnie kikényszerített belőlem néhány hibát. Pillanatok alatt 8-7 lett az állás, és lehetett volna 8-8 is. Azon gondolkodtam, hogy lesz-e még sanszom a győzelemre. Aztán löktem egy remek breaket, életem egyik legjobb breakjét, amivel megnyertem a meccset.

Nem hiszem, hogy bárki is a közelembe ér a Ronnie elleni döntős mérleg tekintetében. Hihetetlen, hogy 7-3-ra vezetek ellene. Valószínűleg ő a valaha élt legjobb snookeres, és nekem ilyen jó a mérlegem ellene.

A világbajnokság a sportunk legnagyobb versenye, és óriási teljesítmény megnyerni. De az is csak egy verseny a sok közül. Én a tavalyi szezonban megnyertem hatot, igaz, a világbajnokság nem volt köztük. Nekem minden torna egyforma, bár a világbajnokság egy kicsit nehezebb. Akárhogy is, én vagyok az, akit mindenki le akar győzni. Nagyon kiegyensúlyozott a teljesítményem, és óriási az előnyöm a világranglistán. Jó ez a felállás, hogy Ronnie a világbajnok, én meg a világelső."

O'Sullivan nyilatkozata:

"Nem vagyok csalódott. Jó hetem volt, jól éreztem magam. Időnként remekül játszottam. Már a negyeddöntőnek is örültem, az egy bónusz, hogy bejutottam a fináléba. Én már csak hobbijátékos vagyok. Nem a megélhetésért snookerezek. Ha ebből kellene megélnem, akkor nagyon rosszul játszanék. Jól érzem magam a tornákon, és amikor nem snookerezek, akkor mással foglalkozom. Persze győzni akarok, de nem könnyű.

Azt gondolom, hatvan éves koromig tudok játszani. Fitt vagyok és egészséges. Talán akkor már nem leszek a profik között, hanem csak bemutatókra járok majd. Olyan leszek, mint Jimmy White."

Hozzászólások