Snooker - Trump, Murphy és Bingham egy csoportba került a Bajnokok Bajnoka tornán
Trump, Murphy és Bingham egy csoportba került a Bajnokok Bajnoka tornán
Fotó: WST

Trump, Murphy és Bingham egy csoportba került a Bajnokok Bajnoka tornán

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/28 09:29
Elkészült a hétfőn rajtoló Bajnokok Bajnoka torna sorsolása, bár még mindig van benne egy kis kérdőjel, hiszen a héten záruló Championship League győztese is részt fog venni a tornán. Ettől függetlenül három csoport beosztása végleges. Csak a 2-es csoportban maradt némi bizonytalanság.

Az viszont teljesen biztos, hogy három világbajnok csap össze ebben a négyesben. Trump világelsőként az első kalapba került a sorsolásnál, Murphy a másodikba, Bingham viszont, hiába a Masters uralkodó bajnoka, világranglistás helyezése miatt (13.) csak a harmadik kalapba került. Így jöhetett létre ez a bombaerős trió, mely a CL győztesével fog kiegészülni.

Kérdés persze, hogy mennyire bombaerős ez a hármas. Papíron nyilván az, de ne feledjük, hogy Murphy mostanság nagyon furcsa vereségeket szenvedett el, Bingham pedig az elmúlt 12 hónapban csakis a Mastersen nyújtott jó játékot, azon kívül egyetlen negyeddöntőre futotta tőle. A csoport esélyese tehát egyértelműen Trump. 

Az 1-es csoportba került a címvédő Robertson, aki Jimmy White-tal fog kezdeni. Ezt a lécet alighanem átviszi, utána viszont jön a csoport első helyéért Higgins vagy Ding. Ott is az ausztrál lesz a favorit, de két ilyen szintű klasszis egyike ellen nem mehet biztosra. Elsősorban Higginst érzem nagyon veszélyesnek.

robertson.jpgFotó: Europress/AFP

A 3-as csoportban O'Sullivan és Allen a két kiemelt, hozzájuk csatlakozik Holt és Donaldson, a torna két leggyengébb játékosa. Óriási meglepetés lenne, ha borulna a papírforma, és nem O'Sullivan - Allen csoportdöntőt látnánk november 5-én. Az is meglepő volna, ha O'Sullivan nem jutna tovább a kvartettből, mivel eddigi hat szereplése során ez sosem fordult elő vele. Sőt, ötször a döntőig menetelt, és háromszoros bajnoka a versenynek.

A 4-es csoportból eredményei alapján kiemelkedik Selby, de három veszélyes ellenfél vár rá. Brecellel kezd, aki négy nyert frame-ig nem esélytelen, utána pedig jöhet Maguire vagy Kyren Wilson. Selby-nek ez a torna nem igazán fekszik, hét részvételéből mindössze egyetlen elődöntőt tud felmutatni. Wilson ezzel szemben két éve a döntőbe jutott, ahol csak 10-9-re kapott ki O'Sullivantől.

Hozzászólások