Snooker - Trump megúszta, Allen nem
Trump megúszta, Allen nem
Fotó: World Snooker

Trump megúszta, Allen nem

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/24 20:46

O'Sullivan és Brecel után ismét kiesett egy kiemelt, mégpedig a tavaly fantasztikus formát mutató Allen. Hiába volt 2018 élete legerősebb éve, és hiába volt az elmúlt szezon élete egyik legjobbja, mégsem lehet óriási meglepetésként értékelni a búcsúját. Azért, mert a szezon második felére (relatíve) visszaesett, és azért, mert kihagyta a China Opent, személyes okok miatt. Ez nála jó eséllyel a depresszió eluralkodását jelenti. Márpedig van az az állapot, amiben sem játszani, sem felkészülni nem lehet kellő hatékonysággal.

Zhou Yuelong 7-2-re, majd 9-2-re is elhúzott az északír ellen. Innen már nemigen volt esélye felállni a tavalyi Masters bajnokának, de ő mindent megtett. Öt frame-et nyert zsinórban, feljött 9-7-re, de többre már nem futotta az erejéből. Zhou megy tehát tovább, aki második szereplése alkalmával először nyert meccset a Crucible-ben. A következő ellenfele Lisowski vagy Carter lesz.

A nap másik nagy sztorija Trump nevéhez fűződik. Ő is bajban volt, mert a remeklő Thepchaiya Un-Nooh 6-3-ra és 7-4-re is vezetett ellene. A thaiföldi élete legjobb formáját hozta el erre a találkozóra, a Masters címvédője viszont időnként igen gyengén muzsikált. Mindent elárul a játékáról, hogy mindössze ötször jutott 50 fölé. 

Mi lehetett a gond vele? Túl nagy nyomást helyezett rá O'Sullivan kiesése? Könnyen lehet, de ezt nyilván nem fogja elárulni. A lényeg, hogy nagy nehezen túljutott thai ellenfelén, 10-9-cel hozta a meccset. És így összejött a két legjobb nem-világbajnok meccse a második fordulóban: Trump - Ding.

Egyébként meg van az embernek egy olyan érzése, hogy egy ilyen borzasztóan nehezen hozott meccs nagyon nagy lendületet tud adni. Ráférne. Meg jobb játék is, mert amit eddig mutatott, azzal idén sem lesz világbajnok.

Hozzászólások