Snooker - Trump megint győzött
Trump megint győzött
Fotó: World Open

Trump megint győzött

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/03 15:27
Judd Trump a World Open bajnoka, miután 10-5-re legyőzte Thepchaiya Un-Nooh-t a döntőben. A világelső közepes játékkal jutott el a fináléig, ahol viszont (a meccs nagy részében) remek játékot nyújtott.

Hozzátartozik, hogy nem volt igazán nehéz dolga. Un-Nooh nem tudott komoly ellenfél lenni a számára, nem tudott az esélytelenek nyugalmával játszani Trump ellen a World Open döntőjében.

Talán azért, mert eleinte nem is volt igazán esélytelen. A meccs egy borzasztó gyenge frame-mel kezdődött, melyet Trump nyert. A másodikban lökött egy 58-ast, mégis egyenlített a thaiföldi. Innentől fogva úgy tűnt, kiegyenlített, szoros csata várható két küszködő játékos között.

Nem így történt, és ennek elsősorban a döntőkben rutintalan Un-Nooh az oka, sokat rontott, sok könnyű sanszot hagyott, amiket a világelső igen jó százalékban kihasznált. Un-Nooh komoly gödörbe került, aminek a hetedik frame volt a mélypontja, melyet három hibával bukott el Thepchaiya. 

Trump 7-1-re elhúzott, az első szakasz utolsó frame-jét ordas mázlival megnyerte az alacsonyabban rangsorolt játékos, de nem tűnt úgy, hogy sok esélye volna akár csak szorossá is tenni a meccset.

Aztán a második szakaszban elkezdett jól játszani, kevés hibával. Trump rontogatott, Un-Nooh ezeket kihasználta, és feljött 8-5-re. Itt akár bajba is kerülhetett volna a világelső, de ekkor jött egy negyedórás szünet, ami alatt helyre tudta tenni a fejét. A folytatásban két nagy breakkel kíméletlenül lezárta a meccset.


Trump ezzel zsinórban ötödik pontszerző döntőjét nyerte meg, a Mastersszel együtt hatos győzelmi sorozatban van. Mindezt 12 hónapon belül... A World Open volt pályafutása 13. pontszerző trófeája, ebben a tekintetben utolérte Dinget. Így ők ketten állnak holtversenyben a nyolcadik helyen.

A szezonban pedig már a második pontszerzőjét nyerte. Négy indulásból két győzelem, ezzel tovább növeli az előnyét a világranglista élén. Két szezonnal ezelőttről nincs őrült sok védenivaló pontja, tehát egy ideig utolérhetetlen lesz. 

Egészen biztos, hogy Budapestre, a Tippmix Magyar Snooker Gála Különkiadásra világelsőként látogat, ami azért nagy dolog, mert Magyarországon aktuális világelső még nem járt.

Hozzászólások