Snooker - Trump küzdött és visszavágott Robertsonnak
Trump küzdött és visszavágott Robertsonnak
Fotó: World Snooker Tour

Trump küzdött és visszavágott Robertsonnak

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/02/03 10:22
A German Masters legfontosabb tanulsága, hogy Trump immár a B-játékával is tud győzni, akár nagy meccseken, sőt, egész tornákon is. Nem mutatott elsöprő játékot a German Mastersen, bőven kellett küzdenie, mégis övé lett a trófea.

Már a 16 között akadtak nehézségei, 5-3-ra tudta csak legyőzni Brecelt. Aztán a sokat rontó Georgioun simán túljutott, de az elődöntőben Dott is borsot tört az alá, 4-4-ig tartotta vele a lépést, és a végén kellett az extra fokozat a világelsőtől.

A döntőben is voltak gondjai. A meccs első felében nem ment a snooker, 4-2-es hátrányba került Robertson ellen. Az ötödik frame sokakat megtört volna: Trump 71-es breaket lökött, mégis elbukta ezt a menetet. Az ausztrál rögtön utána odatett egy 77-est, és úgy nézett ki, elléphet. A délután utolsó két frame-je azonban Trumpé lett, aki összességében jobb biztonsági játékot nyújtott, mint ellenfele, és nagyrészt ennek köszönheti a sikerét.

Ha csak a breakeket nézzük, abban is jobb volt, mint Robertson. Trump összesen nyolc 50 felettit gyártott a 9-6-os meccsen, de kicsit csalóka a kép, mert ezek közül csak kettő volt olyan break, ami elegendő a frame-nyeréshez. Köztük az utolsó, egy kerek százas.


Visszavágott tehát a Bajnokok Bajnoka torna döntőjében elszenvedett vereségért, de sajnos ez a tegnapi meccs nem volt annyira magas színvonalú, mint az őszi összecsapásuk. Robertson kicsit elvesztette lendületét, a végén már sokat rontott, nem tudott igazán erős ellenfél lenni. Vagy pusztán annyi tötént, hogy Trump felőrölte. Az biztos, hogy az ausztrál az elmúlt két héten most először ütközött komoly ellenállásba.

Trump a 15. pontszerző trófeáját gyűjtötte be, az idei szezonban a negyediket. Abszolúte világbajnokként és világelsőként működik, sőt, jócskán túlteljesít, mert sokszor előfordul, hogy egy játékos az első világbajnoki címe után kienged, és egy gyatra vagy közepes szezont hoz össze. 


Trumpnak a German Masters 80.000 fontos fődíjával maradt esélye a BetVictor 150.000 fontos bónuszára, de ehhez meg kellene nyernie a Shoot Outot (vagy Gibraltárt), különben Robertson marad a European Series ranglista élén.

Nincs sok idő a pihenésre, máris kezdődik a World Grand Prix, ahol Trump a címvédő...

Hozzászólások