Snooker - Trump ismét legyőzte Thepchaiyát
Trump ismét legyőzte Thepchaiyát
Fotó: World Snooker

Trump ismét legyőzte Thepchaiyát

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/07 10:34
A World Open vasárnapi döntője után három nappal ismét összefutott Judd Trump és Thepchaiya Un-Nooh. A Bajnokok Bajnok torna "csoportdöntőjét" játszották, és ismét a világelső győzött. A meccs elején állva hagyta ellenfelét, 4-0-ra elhúzott, két százas breaket is lökött. 

A szünet után a thaiföldi összeszedte magát, és 5-3-ra felzárkózott, de ennél szorosabbá nem tudta tenni a mérkőzést, 6-3-ra kikapott. Talán legközelebb még jobb lesz Trump ellen, pláne, ha nem "engedi el" a meccs elején.

Un-Nooh egyébként a "csoportelődöntőben" is ismételt múlt hétről, hiszen megint Kyren Wilson volt az ellenfele, ahogy múlt szombaton, a World Open elődöntőjében is. Érdekes módon megint döntő frame-es csatát vívtak, csak éppen sokkal magasabb színvonalon, mint Kínában. Hét nagy break született, 4-3-ra győzött Un-Nooh, 16 másodperces lökésátlaggal. Trump pedig a törött lábú Maguire-t verte 4-0-ra, 17 másodperces lökésátlaggal...

A világelső tehát ezen a héten is jól muzsikál, és ott van az elődöntőben, ahol Allen lesz az ellenfele, majd holnapután. Tegyük hozzá, az északírt valószínűleg jóval nehezebb lesz legyőzni, mint a tegnapi ellenlábasokat. Ezt egyébként maga Trump is így gondolja:

"Tegnap este láttam egy keveset Mark Allen meccséből. Ő egy támadó játékos, és az asztal kedvez neki, mert nagyon-nagyon gyors, ez passzol az ő stílusához. Kemény elődöntő lesz, és jobban kell majd játszanom, mint ma."

Meg azt is érdemes hozzátenni, hogy egy brutálisan jó Egyesült Királyság Bajnoksága körvonalazódik, mert sok top játékos van egyszerre remek formában: Trump, Selby, Murphy, Allen, Robertson, és alighanem O'Sullivan, valamint Higgins is erős lesz. És akkor csak a legnagyobbakról esett szó...

Ma O'Sullivan, Jimmy White, Higgins és Bingham dönti el, hogy melyikük jut negyedikként az elődöntőbe. Mégpedig a pénteki elődöntőbe, ahol Robertson vár ellenfélre. A meccseket a facebookon, a Champion of Champions Snooker oldalon lehet élőben nézni.

Hozzászólások