Snooker - Trump ismét győzött, de hogyan?
Trump ismét győzött, de hogyan?
Fotó: WST

Trump ismét győzött, de hogyan?

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/19 11:24
Nem éppen úgy indult a mérkőzés, ahogy arra számíthattunk. Trump is elmondta az elődöntője után, és a nézők is joggal gondolhatták, hogy nagy breakcsatára számíthatunk. 

Az első négy frame-ben ezzel szemben mindössze egy 50 feletti jött össze, az is csak egy 59-es volt a világelsőtől. A szünet után Robertson elkezdett sokkal jobban játszani, három frame-en keresztül szinte végig ültette Trumpot, és egy százas breaket is gyártott. Trumpnak nagyon kellett az utolsó frame, nehogy hátrányba kerüljön 3-1-es vezetése után, és valahogy össze is kalapálta. Egy-két szenzációs, és egy-két szerencsés lökés is kellett hozzá.

Az esti szakaszra tehát 4-4-es, igazságosnak mondható döntetlennel fordultak. Az ausztrál indított jobban, három frame-et nyert zsinórban. 3-1-es hátrányból lett 7-4 neki, tehát hét frame-ből hatot megnyert. Úgy tűnt, hogy vége, elfogyott a világelső. Aztán Trump összehozta az első frame-nyerő breakjét, egy 76-ost, majd hozzátett még egy frame-et, és máris feljött 7-6-ra. És ekkor következett az a frame, amit nagyon elbaltázott Robertson. 65-ös breaket lökött, de kimaradt a frameball, és Trump lopni tudott. Lett 7-7-, aztán 8-7- az angolnak, de Robertson megint lökött egy százast, a harmadikat a meccsen. Kiharcolta a döntő frame-et, de Trump rögtön megindult, és meglökte egyetlen százasát a meccsen.


Trump koncentrált jobban a végén, de az az érzésem, hogy ezt a döntüt Robertsonnak meg kellett volna nyernie, ám többször is jó sanszokat szalasztott el. Hiába lökött három százast, plusz négy 60 felettit, és még egy félszázast, Trump viszont mindössze hatszor jutott 50 fölé, és ebből négyszer 60 alatt maradt. Felmerül az emberben, hogy ezt a meccset hogyan nyerte meg?

És a válasz az, hogy Trump már olyan szinten megtanult küzdeni, hogy a B játékával is képes győzni. Egy ilyen szintű világklasszis ellen, egy pontszerző döntőben is. 

És ezzel a sikerrel megvan sorozatban a tizedik megnyert döntője, amivel utolérte Selby-t. 18 pontszerző sikerrel szintén behozta Selby-t, valamint Robertsont is, így ők hárman most döntelenre állnak. Amiben viszont Trump vezet, az a Home Nations, hiszen ő az egyetlen, aki már három címet nyert ebben a sorozatban.

"Egy pillanatig sem éreztem, hogy én irányítanék. Neil fantasztikusan játszott, és sorra lökte a nagy breakeket. Aztán 7-4-nél megnyertem egy fontos frame-et. Nagyon nehéz meccs volt, össze kellett kapnom magam, és büszke vagyok, mert sikerült. A döntő frame-ben csak egy esély kellett, és löktem egy százast, nagyon örülök.
"Neil és én komoly riválisok vagyunk, és mindig a legjobbat hozzuk ki egymásból. Remélem, sok nagy csatánk lesz még. Utolértem őt és Selby-t pontszerzők terén, és ez fantasztikus érzés, mert két óriási klasszisról van szó."


Hozzászólások