Snooker - Trump felülmúlta O'Sullivant
Trump felülmúlta O'Sullivant
Fotó: Europress/AFP

Trump felülmúlta O'Sullivant

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/11/19 11:19

Nem sokan képesek 50% körüli mérleget felmutatni O'Sullivan ellen. Higgins, Selby, Fu, és Trump, nincs más, aki sok-sok meccsen bizonyítani tudta volna, hogy képes legyőzni az ötszörös világbajnokot. 

Trump vasárnap 9-7-re legyőzte O'Sullivant a Northern Ireland Open döntőjében. Egy olyan meccsen, amelyen ha nem is brillírozott, de jól játszott a szupersztár. Egy olyan torna végén, amelyen lubickolt O'Sullivan, amit az összesen tíz (legtöbb) százas breakje is mutat. Egy olyan tornán, ahol az elődöntőben 6-5-re legyőzte Selbyt, egy varázslatos mérkőzésen. Egy olyan szezonban, amelynek során eddig négy tornán indult, kettőt megnyert, és a vasárnap elvesztett döntője mellett még egy elődöntőt tud felmutatni.

Egyébként lehet, hogy éppen a szombati, Selby elleni csata vett ki pont annyit belőle, hogy már a döntőre egy kicsit kevés maradt benne. De most nem az ő vereségének okait kívánjuk firtatni, sokkal inkább Trumpot illeti dicséret. Elsősorban azért, mert négy eddigi döntőjéből már a másodikat nyerte meg O'Sullivan ellen. És azért is, mert egy nem túl erős szezonkezdet után végre látszik, hogy beérett a sok munka gyümölcse.

A héten ugyanis többször is elmondta (mennyire jó, hogy a Home Nations sorozathoz kapunk stúdióműsort is), hogy sokkal többet gyakorol, és sokkal motiváltabb, mint az utóbbi években volt. Amiben komoly szerepet játszik a bátyja, aki újabban mindenhova elkíséri, illetve Lisowski, akivel együtt edz.

Érdekesség, hogy a kilenc pontszerző trófeája közül ez mindössze a harmadik volt, melyet Nagy-Britanniában szerzett. Egyben az első a Home Nations sorozatból. Lehet, hogy ezzel beindul egy új korszak Trump életében? Eddig jellemző volt rá, hogy szezononként többnyire "csak" egy tornát nyert meg. Ha ezen a mutatón tudna javítani, akkor még előrébb tudna lépni (nem könnyű a világranglista ötödik helyéről...), és szép lassan beléphetne a legnagyobbak közé. Ehhez persze kellene néhány Triple Crown-cím a már meglévő 2011-es UK mellé.

Annyi viszont már most biztos, hogy a két eddigi Home Nations-állomás két bajnokát látjuk vendégül januárban a Magyar Snooker Gálán. Csak halkan mondom, hogy lesz addig még egy Scottish Open ... Brecel és Lisowski felkészül!

Hozzászólások