Snooker - Trump és Murphy szenvedett, Lines koronás
Trump és Murphy szenvedett, Lines koronás
Fotó: WST

Trump és Murphy szenvedett, Lines koronás

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/14 14:07
A tavalyi szezonban az Év Játékosa, illetve az Év Újonca díjat kiérdemlő Judd Trump és Louis Heathcote csapott össze az English Open első fordulójában. A háromkoronás Trump egy nagy breakkel nyitott, de onnantól fogva nem működött a játéka, és az ellenfele irányított. 

3-1-re vezetett Heathcote, és be is fejezhette volna a mérkőzést, de nem sikerült, alighanem kissé elizgulta. Így lehetőséget adott a világelsőnek, aki élt is ezzel, és 4-3-ra fordított. A meccs után Trump is elismerte, hogy éppen ki is eshetett volna:

"Louis csalódott lehet, mert voltak sanszai. Jól kezdtem a meccset, de aztán töredezetté vált a játék. A döntő frame-ben volt néhány jó hosszú belökésem, és valahogy megnyertem a meccset". 
"Az előző tornán, a European Mastersen simán elmentem az elődöntőig, de ott kikaptam. Lehet, hogy jobb lassan kezdeni, majd meglátjuk. Az biztos, hogy nem tudok rosszabbul játszani, mint ma."


Murphy-nek meggyűlt a baja Milkinsszel, és a saját formájával. A 2005-ös világbajnok egy ideje Dublinban él, ami a jelenlegi járványhelyzetben mindenképp a hátrányára válik, ugyanis amikor hazautazik az Egyesült Királyságból, akkor 14 napos karanténba kell vonulnia. Emiatt nem sok ideje volt a gyakorlásra, és ez meg is látszott. Valahogy mégis túljutott Milkinsen, a döntő frame-et egy 65-ös breakkel nyerte meg.

"Novemberben és decemberben egymást érik majd a versenyek. Valószínűleg arra az időszakra Angliában maradok. Nem szívesen hagyom magára a családomat ilyen sokáig, de attól tartok, nincs más megoldás. Karácsonyra hazaérek."


Milkinshez kapcsolódik egy érdekesség: Higgins elmondta, hogy krétát váltott. A sokak által már használt Taommal játszik, melyet éppen Milkins ajánlott neki. Mint elmondta, hetek óta nem tapasztalt kicket, ráadásul képes olyan lökéseket végrehajtani, amilyeneket korábban sosem. Nem csoda, hogy teljesen odavan az új krétáért.

Pozitív lett Peter Lines COVID-tesztje. Emiatt természetesen kizárták, és a fiát is ki kellett zárni, mivel közeli kontaktusba lépett az apjával. Oliver már túl volt egy győzelmen, de nem folytathatja a tornát.

forrás: wst.tv

Hozzászólások