Snooker - Trump egyetlen lépésre a rekordtól
Trump egyetlen lépésre a rekordtól
Fotó: WST

Trump egyetlen lépésre a rekordtól

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/03/01 13:29

Azt hiszem, a snookert régebben kedvelők többsége fújja, hogy kik azok, akik egy szezonban öt pontszerzőt nyertek. Időrendi sorrendben: Hendry, Ding, Selby és O'Sullivan. Ehhez a klubhoz csatlakozik ma Trump, amennyiben megnyeri a Players Championship döntőjét.

Ezzel ugye "csak" beállítaná a rekordot, a megdöntéshez kellene még egy trófea. Három pontszerző van még hátra a szezonból, a Gibraltar Open, a Tour Championship és a világbajnokság. Azt hiszem, a rekorddöntést jelentő hatodikra a középső torna a legjobb sansz, hiszen ott csak nyolcan indulnak.

No de ne szaladjunk ennyire előre, előbb még meg kell vívnia Yan Bingtaóval, aki Wilson, Perry és Murphy legyőzésével menetelt a döntőig. Óriási hete van, élete harmadik pontszerző döntőjét játssza, egyben a másodikat ebben a szezonban. Mindössze húsz évesen. Csak összehasonlításképpen, Hendry ennyi idősen két pontszerzőt nyert, és 21 évesen lett világbajnok. O'Sullivan is túl volt már az első két trófeáján, ő azonban később, 25 évesen lett világbajnok. Trump pedig ugye 29 évesen jutott fel a csúcsra, pontszerzője még nem volt alig 20 évesen.

Mindezt azért írom így, mert a mostanában mutatott snookerrel a kínai is előbb-utóbb világbajnok lehet. De megint nagyon előreszaladtam.

yan.jpg Fotó: WST

A mai döntőben persze Trump a favorit. nem csak azért, mert sokkal sikeresebb és rutinosabb, mint az ellenfele, hanem azért is, mert eddigi négy meccsüket mindig simán hozta. Igaz, egyik sem volt hasonló jelentőségű, korábban még csak negyeddöntőt sem játszottak egymással. Mindenesetre a frame-arány 20-3 a világelső javára...

Yan el is mondta, hogy tart tőle, mert mindig elveri, de nem biztos, hogy ezt komolyan kell venni. Lehet, hogy csak szeretné, hogy az ellenfele elbízza magát. Ahogy eddig ment a kínainak a héten, nem biztos, hogy Trumpnak könnyű dolga lesz.

Hozzászólások