Snooker - Trump durván beindult
Trump durván beindult
Fotó: World Snooker

Trump durván beindult

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/30 18:24

Judd Trump favoritként érkezett az idei világbajnokságra, sokkal inkább favoritként, mint a korábbi években. Mégsem, vagy talán éppen ezért nem játszott igazán jól az első fordulóban. Thepchaiya Un-Nooh ellen csak rettentő nehezen, 10-9-cel ment tovább. 

Aztán jött a Ding elleni "rangadó". 5-1-re elhúzott Trump, de 9-7-re már a kínai vezetett. Mindketten küszködtek, nagyon nehezen nézhető meccset játszottak, főleg a második szakaszban. Ekkor (mint később kiderült) Trump fogta magát, rengeteget gyakorolt, és ennek meg is lett az eredménye. A hétfő esti harmadik szakaszban Dingnek esélyt sem adva, zsinórban hat frame-et nyert. Mesés játékkal, négy nagy breakkel.

És aztán kedden, a Maguire elleni negyeddöntő első felvonásában ott folytatta, ahol hétfő este abbahagyta. Megint hatot nyert megszakítás nélkül, a skót csak a hetediket tudta hozni. Így összesen 12 frame lett sorozatban Trumpé. A Maguire elleni hatosból hármat százas brakkel nyert. Az első két meccsén összesen kettőt lökött...

7-1-gyel zárta a negyeddöntő első szakaszát, amiből egy óriási győzelem kerekedhet ki. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hétfőn megtalált formáját egyelőre tartja. És ha így játszik még öt napig, akkor ő kell, hogy bejusson az ágáról a döntőbe, sem Maguire, sem Gary Wilson, sem Carter nem lehet komoly ellenfele. Ha megmarad ez a csodás forma.

Hozzászólások