Snooker - Trump csúnyán kikapott, Allen döntős
Trump csúnyán kikapott, Allen döntős
Fotó: WST

Trump csúnyán kikapott, Allen döntős

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/08 09:15

Allen és Trump, azt hihettük, jó kis meccset fognak játszani a Bajnokok Bajnoka elődöntőjében. Főleg azok után, hogy Robertson és Selby kimaxolták a maguk meccsét péntek este. Előrehozott döntő volt, már ami a színvonalat illeti? Lehet. 

Szóval Trump és Allen. Világelsőként persze Trump volt a favorit, de azok után, hogy az északír O'Sullivant búcsúztatta, semmiképp nem mehetett biztosra. Pláne hogy nem igazán jó a mérlege Allen ellen. 

És ezen a napon nem jött Trump A-játéka. Sőt, a B sem. És így beleszaladt egy nagyon csúnya vereségbe. Allen 6-1-re győzött, ami azt jelenti, hogy ő lesz Robertson ellenfele a fináléban. És hogy Trump mikor kapott ki legutóbb ilyen különbséggel? Tavaly szeptemberig kell visszamenni egy 6-1-es vereségért. És hogy akkor ki győzte le? Allen... 

"Teljesen máshogy játszottam, mint Ronnie ellen, de máshogy is kellett, mert Juddot nem fogom hosszú távon felülmúlni breakekben. Fontos volt, hogy ne adjak neki jó sanszokat, mert utcahosszal világelső. Muszáj volt kitalálnom valamit ellene. 

Judd bármikor képes sorozatban nyerni a frame-eket. 5-0 után könnyedén feljöhetett volna 5-3-ra, 5-4-re. Örülök, hogy a szoros frame-eket is meg tudtam nyerni, mert sokszor az ilyen frame-ek döntik a meccseket."

Neil tegnap fantasztikusan játszott Selby ellen, és nekem eszméletlenül jól kell snookereznem ellene a döntőben. Még jobban, mint Judd ellen. De képes vagyok rá, győztem már le Neilt korábban is."

Vasárnap tehát Robertson-Allen döntőt játszanak a Bajnokok Bajnoka tornán. Ahogy 2015-ben is. Akkor az ausztrál győzött, aki most már a harmadik címéért lép asztalhoz. Allen az elsőt szeretné megszerezni. 2018-ban egyébként legyőzte Robertsont az International Championship döntőjében. 

Hozzászólások