Snooker - Trump: "A UK a prioritás"
Trump: "A UK a prioritás"
Fotó: World Open

Trump: "A UK a prioritás"

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/04 14:45

Judd Trump megnyerte a World Opent, mely idén már a második pontszerző trófeája volt, összességében a 13. A torna után természetesen adott győzelmi nyilatkozatot is:

"Nagyon boldog vagyok. Nem játszottam igazán jól a héten, és voltak szoros meccseim, 5-4 és 6-5 is. A döntőben viszont jobban ment a játék. Nagyon kemény munkát végzek azért, hogy idén megismételjem a tavalyi sikereimet. Igyekszem élvezni minden kínai versenyt.

Remek érzés, hogy már nyertem két tornát, és az is, hogy én vagyok a világelső. Olyan helyzetben vagyok, ahol nyugodtan érezhetem magam. Meg akarom nyerni az Egyesült Királyság Bajnokságát, hogy mind a három Triple Crown trófea egyszerre a kezemben legyen. 

A World Open új helyszínre költözött, mely kívülről lenyűgöző látványt nyújt. Egész héten nagyszerű volt a közönség, sokkal jobb volt a verseny, mint tavaly."

A yushani sportközpont.A yushani sportközpont. Fotó: World Snooker


Eddig mindössze négy játékosnak sikerült egyszerre mindhárom Triple Crown címet a kezében tartani. Steve Davis, Stephen Hendry és Mark Williams egy szezonban nyerték meg a kiemelt tornákat, a skót kétszer is véghez vitte ezt a bravúrt. John Higgins a negyedik ebben az elit klubban, neki nem egy szezonban jött össze a három torna, hanem az 1998-as világbajnoki címtől indulva.

A World Open meglepetésdöntőse, Thepchaiya Un-Nooh legyőzte Gilbertet és Wilsont, két top 16-os játékost a negyed- és az elődöntőben, mindkettőjüket döntő frame-es csatában. Ő ezt nyilatkozta a döntő után:

"Csalódott vagyok a játékom miatt, rossz nap volt számomra ez a vasárnap. Nagyon sok hibát követtem el, rengeteg sanszot adtam Juddnak. 7-1-es hátrányba kerültem, és innentől fogva nem maradt semmi esélyem. Elvesztettem egy frame-et három hibával, nem is tudom, mit műveltem, nagyon ostobán éreztem magam. A döntő előtti éjszaka 3-ig nem tudtam elaludni. Nagy volt rajtam a nyomás, mert ez volt életem első nagy pontszerző döntője, és Thaiföldön kétmillióan szurkoltak nekem."

Un-Nooh kikapott, de így is élete legnagyobb pénzdíját tehette zsebre, 75.000 fontot. Ami egyben a legnagyobb pénzdíj is, melyet thaiföldi snookeres nyert.

Forrás: worldsnooker.com

Hozzászólások