Snooker - Tisztelt World Snooker!
Tisztelt World Snooker!
Fotó: World Snooker

Tisztelt World Snooker!

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/25 18:11

Miért nem engedtétek meg Murphynek, amit kért? 

Miért kellett ilyen fafejűnek lenni, amikor Murphy megmutatta, hogy mennyire jó fej tud lenni?

Maximum kísérletben volt. Túl volt a 13. feketén. A másik asztalon véget ért a játék. Ilyenkor az a szabály, hogy a frame után felvonják a két asztalt elválasztó falat, hogy a túloldali közönség is lássa a még zajló meccset. Frame közben nem húzzák fel, mert az zavaró lenne.

Murphy viszont azt kérte, hogy húzzák fel, láthassa az a mintegy 500 néző is a túloldalon, ahogy maximumot lök. De nem húzták fel. Pedig ebben a helyzetben legfeljebb éppen Murphyt zavarhatta volna a dolog. Csak hát éppen ő kérte. Szóval azt a falat bizony fel kellett volna húzni.

Kérdés, hogy Murphyt mennyire zavarta meg ez a kis közjáték. Egyrészt az, hogy nem húzták fel a falat. Másrészt az, hogy egyáltalán elkezdett ezzel foglalkozni. Vajon emiatt nem lett meg a maximum? Vagy azért, mert az utolsó piros különben is nagyon nehéz volt?

Mindenesetre ez már a második kisstílű húzás a World Snooker részéről ezen a vébén. Még az elején történt ugyanis, hogy Mark Williams fia szeretett volna sok szerencsét kívánni az apjának a meccse előtt. De nem engedték be a címvédő öltözőjébe, mert a neki járó két akkreditációt Williams már felhasználta. Ennek mi értelme volt, tisztelt World Snooker? A szabály az szabály, akkor is, ha nincs értelme? Ennyire azért nem kellene komolyan venni magatokat...

Hozzászólások