Snooker - Tegnap dráma, ma szülinap
Tegnap dráma, ma szülinap
Fotó: World Snooker

Tegnap dráma, ma szülinap

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/12/05 13:36

Nagyszerű csatát vívott Allen és Maflin az Egyesült Királyság Bajnokságának negyedik fordulójában. Nagy breakek, nagy csaták, izgalom, fordulatok, minden megvolt ezen a meccsen, ami miatt érdemes snookert nézni. Maflin vezetett 3-1-re, aztán Allen 4-3-ra, majd megint a "norvég" 5-4-re. Allen kiharcolta a döntő frame-et, ahol úgy tűnt, Maflin kerekedik felül. Végül egy nagyon fontos barnán dőlt el a találkozó, és Allen nemcsak az ellenfelét méltatta a mérkőzés után adott interjúban, hanem erről a döntő fontosságú helyzetről is beszélt:

"Kurt volt ma a jobb játékos, néha egészen elképesztő golyókat lökött be. Nekem csak úgy volt esélyem a győzelemre, ha bevállalja a barnát és kihagyja, Tudom, hogy nagyon támadó szellemű játékos, és nem lepett meg, hogy be akarta lökni. Ebben a helyzetben viszont biztonságit kellett volna választania - szerintem utólag ezt ő is tudja. Csak a jó biztonsági játék, illetve a hideg fej hiányzik ahhoz, hogy top játékos legyen, minden más megvan benne."


Higgins és Bingham meccse is hozott drámát. Itt ugyan nem került sor döntő frame-re, elsősorban azért, mert 4-4-nél egy nézőnek nagyon rosszkor szólalt meg a telefonja. Bingham dúlt-fúlt mérgében, hiszen nagyon jó esélye volt a frame megnyerésére. Így viszont 6-4-re kikapott. Egyszerűen érthetetlen, hogy minden versenyen vannak ilyen elmebetegek, akik képtelenek annyi tiszteletet tanúsítani, hogy lehalkítják a telenfonjukat. Bingham csak annyit mondott, hogy ha közelebb lett volna hozzá az "úr", akkor egyszerűen behúzott volna neki egyet.

Liang folytatta elképesztő menetelését. Édesanyja múlt kedden halt meg, Liang megnyerte az első meccsét, hazarepült Kínába a temetésre, majd vasárnap visszaért Yorkba, megnyerte a második meccsét, és azóta még kettőt. Ezzel már ő is negyeddöntős.

liang.jpgFotó: Europress/AFP

Ismét kiesett viszont egy nagymenő, mégpedig nagyon simán. Robertson, aki eddig is küszködött, tegnap teljesen tehetetlen volt a parádészó Yan Bingtao ellen, és 6-1 lett a vége. A világranglista első négy helyezettje közül három (Trump, Williams és Robertson) már búcsúzott.

Az egyetlen, aki még talpon van közülük, az a szülinapos O'Sullivan. Ma tölti be a 44-et, és az egyik haverja, Ding lesz az ellenfele. Ők ketten sok nagy meccset vívtak egymással, döntők, elődöntők és negyeddöntők egész sorát, melyeket nagyrészt az ötszörös világbajnok nyert. A 16 között már jó ideje nem játszottak egymással, ennek oka, hogy Ding rég volt annyira alacsonyan rangsorolt játékos, mint mostanában. Jelenleg a 16. helyen áll. Viszont kezd visszatérni a legjobb formája, amit ma bizonyíthat 14 órától. Az Eurosport 2 élőben közvetíti a meccset.

Hozzászólások