Snooker - Szuperdöntő kilátásban
Szuperdöntő kilátásban
Fotó: WST

Szuperdöntő kilátásban

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/22 09:20
Összejött az,  amit nem volt nehéz megjósolni a negyeddöntősök ismeretében: ismét Trump és O'Sullivan játssza a Northern Ireland Open döntőjét. Sorozatban harmadszor. 

Már tavaly is az első két kiemelt találkozott személyükben, mint ahogy idén is. Viszont most még azt is hozzá kell tenni, hogy a világelső és az uralkodó világbajnok csap össze. Márpedig ennél feljebb nincs semmi és senki. 

Az esélyek latolgatásába nem szívesen mennék bele. Ez a párosítás egy ideje abszolút fifty-fifty-nek tűnik. Egyikük sem jobb a másiknál, egyikük sem játszik alárendelt szerepet. Ahogy mondani szokták, alighanem nüanszok fognak dönteni. 

Két dolgot viszont mindenképp érdemes kiemelni. Az egyik, hogy O'Sullivan, bármennyire is hangoztatja, hogy amolyan úri jókedvében gurigatja  golyókat, már-már csak azért, hogy teljen az idő, ez nem tűnik teljesen igaznak. Meccsei nagy részében jól játszott, és ami még fontosabb, látszott rajta az akarás. A küzdeni vágyás. És küzdeni tudás. 

Trump is játszott nagyon jól a héten. Meg kevésbé jól is. De ez nem sokat számít. Az ő esetében az tűnik fontosnak, hogy kifejezetten élvezi a Ronnie elleni játékot. A legjobbat hozza ki belőle a hatszoros világbajnok. És ki tudja, tán a Home Nations bónusza is motiválja...? 

Mindez nem biztos, hogy közelebb visz minket ahhoz, hogy ki lesz a győztes. Ahhoz nézni kell a mérkőzést. Az Eurosport 2 közvetíti a döntő első felét 13:45-től. Az Eurosport 1 pedig a második szakaszt, 19:45-től. 19:15-kor pedig egy exkluzív interjút láthatunk O'Sullivannel, melyben a világbajnoki címei megszerzésének körülményeiről beszél, arról, hogy mi minden játszódott le benne az egyes tornák során. 

Hozzászólások