Snooker - Sztár születik!
Sztár születik!

Sztár születik!

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/12/03 12:54

Nem vagyok biztos benne, hogy mindenki végig tudta nézni éjszaka a Ding Junhui - James Cahill mérkőzést, mivel fél 2 után ért véget. Alighanem vannak olyanok, akik akkor hagyták ott a meccset, amikor a 18 éves Cahill 5-1-re vezetett, mondván, hogy Dingnek annyi.

Csakhogy a kínai összeszedte magát és kiegyenlített. Ráadásul úgy, hogy a tizedik frame-et snookerhátrányból kellett visszahoznia. És Cahill öt elbukott frame, valamint a matchball belökése után meg tudta nyerni a döntő frame-et. Nem is akármilyen bátor játékkal. Ahogy csak az igazán tehetséges és igazán fiatal emberek tudnak játszani akár egy ilyen szintű sztár ellen is, mint Ding. Érdemes megnézni, mert ez a frame csúcskategóriás snookerélmény:

Néhány adat a számokat kedvelőknek: Cahill 100. a világranglistán, Ding a 3. Cahill december 27-én lesz 19 éves, Ronnie O'Sullivan 1993-ban, a 19. születésnapja előtt egy héttel győzött a UK-n, ami élete első pontszerző tornagyőzelme volt. Cahill mindössze a második profi szezonját futja. Életében először jutott be a 16 közé pontszerző versenyen. És ezt ma este megfejelheti, ha legyőzi Mark Davist. Kérdés, hogy mennyire lesz fitt a tegnapi maraton után.

Hozzászólások