Snooker - Szombaton snookerünnep
Szombaton snookerünnep

Szombaton snookerünnep

Buzás Gábor ·
2018/05/15 09:43

Közeleg a snooker gála. Illetve egészen pontosan a Tippmix III. Magyar Snooker Gála. Merthogy végre eljutottunk oda, hogy kedvenc sportunk hazai főeseménye névadó szponzort kapott, ami bizony óriási előrelépés. De most nem erről akarok írni.

Hanem arról, hogy nagyon közeleg az esemény. És jómagam, botcsinálta sportszervezőként ilyenkor, az utolsó héten sosem tudok aludni, ezt most már ki lehet jelenteni, mivel három gála három heti nemalvása már törvényszerűséget jelent.

Azt gondolhatná az egyszeri rajongó, hogy harmadszorra már minden könnyen megy. Szinte magától. Én is azt gondoltam, hogy így lesz. Tévedtem. Ez nem ilyen egyszerű. Igaz, sokan vannak, akik nagyon jól tudják a dolgukat: a tévések, az asztalállítók, a fényesek, a lelátósok, és a többiek. De az egész felhajtást összetartani és átlátni, az nem rutinfeladat. Már csak azért sem, mert mindig kitalálunk valami újat.

Minden apróságra figyelni, minden hibalehetőséggel számolni, és lehetőleg megelőzni a hibákat, mindent és mindenkit úgy koordinálni, hogy ne zavarják egymás munkáját. Ez a nehézség, és ez a szépség ebben a munkában / feladatban. És persze a legfontosabb, mindezt úgy csinálni, hogy a rajongóknak ne legyen más dolguk, mint rajongani és jól érezni magukat. Nem egyszerű feladat, de hihetetlen örömet szerez majd látni szombaton a nézőket, akik imádják a snookert, imádják Jimmy-t és Shaunt, imádják, hogy Magyarországon lehet őket látni, és állati jól érzik magukat.

A fent említett nemalvással meg úgy vagyok, hogy mit bánom én. Ha csak ezen múlik, szívesen virrasztok akár egy hónapig is, csak lépjünk egyről a kettőre. Mert a rajongók jólléte mellett, azzal párhuzamosan ez is egy rendkívül fontos célunk. Hogy felkavarjuk az állóvizet, és hogy előbb-utóbb legyen itt Magyarországon is komoly snookerélet.

Hozzászólások