Snooker - Szezonnyitó Világkupa
Szezonnyitó Világkupa
Fotó: World Snooker

Szezonnyitó Világkupa

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/06/24 09:10

A Világkupával indul a 2019/2020-as snooker szezon - már ami a képernyőre kerülő részét illeti. A múlt heti selejtezők után ez a félkomoly torna már látható lesz az Eurosporton is. Az utóbbi három kiadást Kína nyerte, 2011-ben és 2017-ben Ding is benne volt a győztes csapatban, négy éve esett a nagy meglepetés, amikor Yan Bingtao és Zhou Yuelong borította a papírformát. 

Idén is a kínai Wuxiban, Ding szülővárosában rendezik a versenyt, ahogy az utóbbi két alkalommal is. Nemcsak a helyszín kedvez a kínaiaknak, hanem az is, hogy ők két csapatot indíthatnak, míg az összes többi nemzet csak egyet.

Kína A csapatát Ding és Yan Bingtao alkotja, jelenleg ők a két legmagasabban rangsorolt kínai. A B csapatba Liang és Zhou Yuelong került, és ebben az őrült lebonyolításban bármi megtörténhet, akár ők is győzhetnek.

A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba. A mérkőzések három nyert frame-ig tartanak, négy egyéni és egy páros frame-mel.

Ami meglepetés: hiányzik a mezőnyből az uralkodó világbajnok Trump, valamint Selby és Robertson is. Az ausztrálok esélyei így igencsak megcsappantak, az angolok viszont így is erősek lesznek Kyren Wilsonnal és Jack Lisowskival.

Wales a legjobbjait viszi, Williams és Day alkotja a csapatot. A skótoknál Higgins és Maguire állt össze, rajtuk kívül az írek (Doherty és O'Brien), valamint a thaiföldiek csapata lehet ütőképes Un-Nooh és Saengkham által.

Hozzászólások