Snooker - Stevens kiütötte O'Sullivant
Stevens kiütötte O'Sullivant
Fotó: WST

Stevens kiütötte O'Sullivant

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/16 09:15
98%-os golyóbelökést produkált Stevens, és 4-1-re legyőzte O'Sullivant. A hatszoros világbajnoknak alig akadt momentuma, de lehetősége sem nagyon. A walesi egymás után hozta a nagy breakeket: 58, 73, 51, 54 (ez a kettő egy frame-ben), és a végén 116. 

Stevens az eddigi 22 egymás elleni mérkőzésükből mindössze ötöt nyert meg. Az pedig óriási kérdés, hogy mikor játszott legutóbb ennyire jól. Tizenöt éve, amikor második világbajnoki döntőjét játszotta? Vagy húsz éve, amikor Masterst nyert? Vagy soha...? A vesztes ezt nyilatkozta a meccs után:

"Matthew sokkal jobban játszott, mint én. Nyert nagy tornákat, és még mindig nagyszerű játékos. Nekem ma nem ment jól a játék, és csalódott vagyok, mert alapvetően arra vágyom a legjobban, hogy jól snookerezzek."


Trump a héten már harmadszor került 3-1-es hátrányba, és harmadszor is meg tudta fordítani a meccsét, ezúttal Holt ellen. Selby is küszködött, ő Liang ellen kényszerült döntő frame-re. Higgins, Robertson és Ding is továbbjutott a negyedik fordulóba.

Ahol összejött egy Higgins - Ding párosítás. Az újabban remek formába lendülő skótnak azonban a kínai sztár sem okozott gondot, 4-1-re legyőzte. Stevens nem tudta továbbvinni az O'Sullivan elleni kitűnő játékát, 4-3-ra kikapott Jak Jonestól, aki élete első pontszerző negyeddöntőjét fogja játszani pénteken, éppen Higgins ellen.

A negyeddöntők slágermeccse Trump és Kyren Wilson csatája lesz. 2020-ban már ötödik alkalommal futnak össze. Eddig felváltva hozták a sikereket: a World Grand Prix-n Wilson, a Gibraltar Open döntőjében Trump győzött. Legfontosabb meccsük Wilson sikerét hozta a világbajnokság negyeddöntőjében. Az új szezon első tornáján, a European Mastersen is összefutottak, akkor Trump győzött.

Selby és Zhou Yuelong negyeddöntője is zamatosnak ígérkezik, mint ahogy Robertson és a héten szépen menetelő Robbie Williams is jó meccset vívhat. Williams ejtette ki Allent, Maflint és McGillt is. Mindenesetre mind a négy párharcban van egy világbajnok, tehát megeshet, hogy csupa világbajnok jut majd be a legjobb négy közé.

Hozzászólások