Snooker - Stephen Hendry: "A Crucible a végső cél"
Stephen Hendry: "A Crucible a végső cél"
Fotó: WST

Stephen Hendry: "A Crucible a végső cél"

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/05 09:45
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Crucible királya, azaz Stephen Hendry visszatér a profi mezőnybe. A hétszeres világbajnok 8 év kihagyás után, meghívásos tagsággal játszhat a követező két szezonban a Main Touron. Az 51 éves játékos a céljairól beszélt:

"Az a végső célom, hogy ismét játszhassak a Crucible-ben, de ez még nagyon távolinak tűnik. Négy mérkőzést kell megnyernem ahhoz, hogy kvalifikáljak a Crucible-be. Ha már ott vagy, öt meccset kell nyerni a világbajnoki címért. Tehát szinte meg kell nyerni egy tornát ahhoz, hogy egyáltalán ott lehess a főtáblán. Egészen csodálatos lenne, ha addigra helyreállna minden, teltház előtt sétálhatnék le az arénába, meghajolnék mindkét oldal felé, és mehetnék az egyik asztalhoz snookerezni.

Remélem, hamar véget ér a járvány, mert nagyon hiányzik a nyüzsgés, hiányzik a versenygés izgalma. Szakkommentátorként dolgoztam az utóbbi években, és éreztem a hangulatot, de teljesen más, ha te is játszol. Mindig féltékeny voltam a játékosokra. Biztos vagyok benne, hogy ha nem tudok jól teljesíteni, az óriási csalódást fog jelenteni nekem. Igaz, most egészen új helyzetben vagyok. Mielőtt visszavonultam, úgy néztek rám, mint valakire, aki megnyerheti a versenyeket, de nem sikerül. Most viszont teljesen esélytelenként fogok játszani. Meglátjuk, mire leszek képes. Ha jól megy majd a snooker, és egyre messzebbre jutok a tornákon, akkor majd újra meg kell birkóznom az ezzel járó feszültséggel. Előre viszont semmilyen terhet nem teszek a vállamra."

Hendry visszatérésében fontos szerepet játszott Steve Feeney snookeredző, akivel néhány hónapja kezdett el együtt dolgozni. Hendry-t közeli barátja, a háromszoros világbajnok Mark Williams biztatta arra, hogy Feeney-vel dolgozzon. Az első verseny dátuma még nincs kitűzve, de Hendry úgy gondolja, hogy a közös munka meg fogja hozni gyümölcsét. A kétéves tagság lehetősége akkor vált valósággá, amikor Hendry nemrég együtt golfozott a World Snooker Tour elnökével, Barry Hearnnel.

118372018_3380395371999942_4076876788129153798_n.jpgFotó: Mark Williams twittere

"Mark több mint egy éve nyaggatott, hogy menjek el Steve Feeney-hez. Szörnyen játszottam, még a szenior tornákat sem élveztem. Steve azzal kezdte, hogy megkérdezte, mit akarok elérni. Azt mondtam, hogy szeretném megint élvezni a snookert, és szeretném, ha ismét meg tudnám csinálni azokat a lökéseket, amikre tudom, hogy képes vagyok. Az edzések jól sikerültek, és a szenior világbajnokságon volt néhány jó frame-em. Tetszett, ahogy löktem a golyókat.

Beszéltünk Steve-vel arról, hogy érdemes lenne-e nekem is meghívásos tagságot kérnem, amivel Ken Doherty és Jimmy White is játszik. Múlt héten Barry Hearnnel, Mark Williamsszel és Steve Davisszel golfoztunk Essexben. Barry rendkívül agilis, odajött hozzám, és azt mondta, hogy másnapra tudnia kell, hogy akarom-e. Elég gyorsan történt, de úgy voltam vele, hogy miért ne? Barry azt mondta, hogy azon a versenyen indulok, ahol csak akarok, és hogy nem kell mindegyiken részt vennem.

A versenyszellem mindig is ott lesz bennem, azt hiszem, azt nem tudja elveszíteni egy élsportoló. Akármit játszol, valami ostobaságot, vagy a választott sportodat, mindig is ott lesz a zsigereidben győzni akarás."

forrás: wst.tv

Hozzászólások