Snooker - Stephen Hendry csodálatos élete
Stephen Hendry csodálatos élete
Fotó: Europress/AFP

Stephen Hendry csodálatos élete

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/15 11:12

Az év snookeres könyve Magyarországon: hamarosan megjelenik magyarul Stephen Hendry önéletrajza.

A hétszeres világbajnok megírta életét, melynek középpontjában természetesen a snooker áll. Őszintén és gördülékenyen mesél a szüleiről, gyerekkoráról, szerelméről, és persze a minden másodpercét meghatározó snookerről. Megtudjuk, hogyan kezdődött minden, honnan indult a skót legenda, mi motiválta, hogyan és kiknek a segítségével lett ő a modern kor első meghatározó skót játékosa egy angolok uralta sportágban, és hogyan lett a Crucible királya.

Azt is látni fogjuk, ahogy egy félénk kisfiú bekerül a profik világába, ahol a legyőzhetetlen Steve Davis, a partikirály Jimmy White és az összeférhetetlen Alex Higgins a három legnagyobb ellenfele. Mindannyian legendák, és mindannyian Hendry példaképei, nem mellékesen, elképesztő sztorik főszereplői a 90-es években, amikor bármi megtörténhetett.

Aztán kiderül, hogyan ért fel a csúcsra, hogyan uralta az évtizedet, hogyan szállt szembe az új trónkövetelőkkel, először Dohertyvel és Ebdonnal, majd a nagy trióval: O’Sullivannel, Higginsszel és Williamsszel. Végtelenül izgalmas követni, hogy mi játszódott le Hendry fejében egy-egy kiemelten fontos mérkőzés alatt.

És persze megtudjuk az önéletrajzból azt is, hogyan ért véget az uralkodás, mi minden vezetett odáig, hogy egy ponton visszavonult a hétszeres világbajnok.

Életem az asztalon címmel jelenik meg Stephen Hendry önéletrajza, melyet tavaly adott ki a Crucible királya. Várhatóan szeptember 30-án lesz kézzel fogható a magyar kiadás. Kedvezményes áron már előrendelhető erre a linkre kattintva. Íme egy részlet:

"A fogadalmamhoz hűen órákat töltök el az új snookerközpontban. Miután kicsöngetnek az iskolából és mindenki megindul hazafelé, én a lakótelepi buszmegálló felé veszem az irányt, hogy elvitessem magam a piros-fehér színű busszal Dunfermline-ba. Általában én vagyok az egyedüli utas a megállóban, a busz pedig gyakran késik, de mindez egyáltalán nem érdekel. Ha sikerül játszanom néhány frame-et vacsora előtt, már boldog vagyok."

Hozzászólások