Snooker - Stephen Hendry: "Csak O'Sullivan és Trump játszik jobban, mint én a csúcsformámban"
Stephen Hendry: "Csak O'Sullivan és Trump játszik jobban, mint én a csúcsformámban"
Fotó: Eurosport Getty

Stephen Hendry: "Csak O'Sullivan és Trump játszik jobban, mint én a csúcsformámban"

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/07 14:25
Stephen Hendry hamarosan visszatér a profik mezőnyébe, hiszen kétéves meghívásos tagságot kapott a World Snooker Tourtól. Az 51 éves legendának nincsenek túlságosan nagy elvárásai önmagával szemben: szeretné ismét élvezni a snookert, és szeretne jól játszani. A trófeák gyűjtése nem szerepel a tervei között.

Ugyanakkor azt is ki lehet jelenteni, hogy nem fog megijedni a mezőnytől, melyet 2012-ben hagyott ott. A skót sztár azt nyilatkozta, hogy a snooker átlagos színvonala erősödött az utóbbi időszakban, de nem feltétlenül a legerősebb játékosok között. 

A Crucible királya nagyra tartja John Higginst, Mark Williamset, Mark Selby-t és Neil Robertsont, de úgy gondolja, hogy csak Ronnie O'Sullivan és Judd Trump tudta felülmúlni azt a színvonalat, amivel Hendry hétszeres világbajnok lett a '90-es években, és amivel abszolút dominálta a snookert.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy nem annyira őrült magas a színvonal, mint ahogy sokan hiszik. Azt mindenképp el kell ismerni, hogy alapvetően emelkedett a színvonal. A '90-es években a világbajnokságon volt két-három könnyű ellenfelem, mielőtt egy olyan játékossal találkoztam volna, aki reálisan úgy érezhette, hogy képes legyőzni engem. 

Manapság már a világbajnokság második fordulója is nagyon erős. Ennélfogva jóval nehezebb világbajnoki címet szerezni, mint anno. Azt viszont nem látom, hogy az éljátékosok nagy része igazán mást csinálna, mint én, amikor csúcsformában voltam. Ezt teljesen őszintén így látom.

Azt gondolom, hogy Ronnie, amikor jó napot fog ki, akkor egészen elképesztően játszik, mint ahogy Judd Trump is. Ők ketten alighanem egy kicsit magasabbra tették a lécet. Ami a többieket illeti, ott senki sem tud úgy játszani, mint én a '90-es években."

forrás: metro.co.uk

Hozzászólások