Snooker - Snookerből járványba
Snookerből járványba
Fotó: wst.tv

Snookerből járványba

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/04/11 20:20

Az indiai dr. Khizar Raoof álma, hogy profi snookerjátékos váljon belőle. A 35 éves snookeres Telangana állam négyszeres bajnoka, és Haidarábád egyik kórházában dolgozik urológusként. 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is indult a Q Schoolon (ahonnan kvalifikálni lehet a profi mezőnybe), és idén is szeretett volna ott lenni. Momentán azonban a Q School is csúszik, és neki is más dolga akadt - a járvány ellen kell küzdenie.

"Jelenleg nagyjából 500 beteg van a városban. Nálunk alacsonyabb a halálozási ráta, mint a nyugati világban, mert a kormány és az egészségügyi dolgozók kőkeményen dolgoznak a járvány féken tartásán. Minden halasztható urológia kezelés félretettünk, de természetesen ott a helyem, amikor urológiai természetű komplikáció lép fel.

kr3-1.jpg Fotó: wst.tv

El akartam indulni az idei Q Schoolon, és el is fogok, ha később megrendezik. Amint véget ér a járvány, felállítok otthon egy snookerasztalt. Nem tudok minden nap gyakorolni, de gyakran versenyzek.

Sokat fejlődött a mentális oldalam a néhány évvel ezelőtti játékomhoz képest. Már nem érzek nyomást, sokkal inkább élvezem a játék izgalmát. Azt gondolom, hogy sokkal trükkösebb lettem az elmúlt évek során.

Nagyon vártam már ezt az időszakot. Sheffieldbe utaztam volna a világbajnokságra, és ott maradtam volna a Q Schoolra. Az biztos, hogy még jobban fogom élvezni a snookert, ha megint az Egyesült Királyságban játszhatok.

A járvány után minden más lesz, minden különleges lesz. A családdal lenni, vagy egyedül lenni, vagy egyszerűen csak belökni egy golyót - mindennek más íze lesz. Biztos, hogy mindent jobban fogunk majd élvezni."

Forrás: wst.tv


Hozzászólások