Snooker - Snooker VB, magyar döntőssel
Snooker VB, magyar döntőssel
Fotó: Révész Mónika

Snooker VB, magyar döntőssel

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/25 20:12

Egy lengyel és egy magyar srác játszotta az U16-os snooker világbajnokság döntőjét. Ez már önmagában nagyon furcsa. A 15 éves lengyel, Antoni Kowalski a torna esélyeseként indult, már csak azért is, mert 131-es versenybreaket és 147-es gyakorlóbreaket tud felmutatni. Érdekesség, hogy megmondta a torna elején, hogy Révész Bulcsúval fog találkozni a döntőben.

És még érdekesebb, hogy igaza lett. A 12 éves egyetlen magyar induló rommá verte a csoportját, és az egyenes kieséses szakaszban is három meccséből kettőt könnyedén hozott a döntőig vezető úton. Az addigi breakkirály pakisztáni Umar Khan ellen 4-1-re győzött az elődöntőben, ráadásul überelte őt, Bulcsú egy 85-össel a breaklista élére állt, és ott is végzett. Hat félszázast lökött a tornán, ebben a tekintetben ő volt a vb királya.

Meg különben is! 12 évesen verte a nála három évvel idősebb srácokat, és csak a Paul Hunter-ösztöndíjas Kowalskitól kapott ki, és csak a döntőben. Az óriási kalaplengetésen kívül mit lehet erre mondani? Talán azt, hogy sebaj, nem az U16-os vb-döntőben kell győzni, hanem majd a UK-döntőben 6-8 év múlva...

Bulcsú hatalmas tehetség, és ezt máris meg tudta mutatni eredmények szintjén is. Nyilván korai még a profi pályafutásról beszélni, de az biztos, hogy ő is és a családja is az égvilágon mindent megtesz az ügy érdekében. Korábban már megcsodálhattuk Bulcsút a Magyar Snooker Gála kiadásai során, és a következő alkalommal, november 23-án is fel fog lépni. Tehát láthatjuk őt az aktuális világbajnok és világelső Judd Trump ellen, valamint összemérheti tudását a négyszeres világbajnok John Higginsszel. Ízlelgessük ezt egy kicsit!

Videó is készült arról, ahogy a dobogóra állt Bulcsú, akinek valószínűleg nem ez volt az utolsó kiemelkedő szereplése.

Hozzászólások