Snooker - Shaun Murphy simán kikapott thai ellenfelétől
Shaun Murphy simán kikapott thai ellenfelétől
Fotó: Eurosport\ Getty

Shaun Murphy simán kikapott thai ellenfelétől

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/04 15:45
Nem szép dolog a kieső játékossal "eladni" egy cikket, de nincs mit tenni, hiszen Murphy az első igazán nagy név, aki búcsúzott a 2020-as snooker világbajnokságtól. Nagyon nem játszott jól, rengeteg hibát követett el, és hétfőn 6-3-as hátrányba került. Ettől még kedden fordíthatott volna, de nem tudott feljavulni, sőt. Egyetlen frame-et nyert csak a második szakaszban, és 10-4-gyel kihullott.

Igazából nem meglepő, hogy ez történt vele. Nem azért, mert az utóbbi négy világbajnoksága egyaránt rosszul sikerült, hanem azért, mert szemlátomást még gyászol. Nemrég hunyt el közeli jó barátja, volt menedzsere, Brandon Parker, akit Portugáliában temettek el Murphy ott volt a temetésen, aztán ment vissza Angliába, de mit látjuk, képtelen volt tökéletesen koncentrálni a snookerre. Akárhogy is, a szezon második legjobb játékosa esett ki.

És miután tisztáztuk a 2005-ös világbajnok rossz játékának okát, mindenképp érdemes foglalkozni a legyőzőjével, Noppon Saengkhammal is. Aki, elsősorban a második szakasz során, abszolút klasszisteljesítményt mutatott, nagyon kevés hibával játszott, megoldotta a fontos helyzeteket, és bravúros lökéseket is bemutatott, sőt, Murphy snookereiből igen magabiztosan kimenekült. 4-1-re nyerte a második etapot, ami mindenképp meggyőző teljesítmény. Kicsit sem ijedt meg a győzelemtől, ami pedig sokakat megtántorít az utolsó pillanatokban.

Noppon Saengkham.Noppon Saengkham.Fotó: WST

Kérdés, hogy mit tud majd felmutatni a folytatásban. Kérdés, hogy mennyit ér ez a siker. Az szinte biztosra vehető, hogy nem fog még egy ilyen rosszul játszó ellenfelet kapni, akár Selby, akár Jordan Brown lesz az.

Kedd délelőtt rajtolt el a legalacsonyabban rangsorolt idei főtáblás, Jamie Clarke meccse Allen ellen. És a walesi vébéújonc nem ijedt meg. Még akkor sem, amikor 2-0-s hátrányba került, két északír százasnak köszönhetően. Ő is lökött egy százast, majd ellopott két frame-et, és 3-2-re már ő vezetett. Allen nemes egyszerűséggel, két újabb százast lökve fordított 4-3-ra. Aztán hozta a szoros nyolcadikat, a kilencedik viszont az újoncé lett. Nagy kérdés, hogy az esti folytatásra hogyan állnak ki, az biztos, hogy az első szakasz szenzációs volt, és ezzel megágyaztak az esti remek végkimenetelnek. 

Hozzászólások