Snooker - Selby nagyon akarta
Selby nagyon akarta
Fotó: World Snooker

Selby nagyon akarta

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/21 09:35
Mark Selby egy év után nyert ismét pontszerző tornát. A 2018 szeptember végén rendezett China Championship óta nem nyert versenyt. Azóta visszaesett a formája, döntőt sem játszott, és ennek következtében elvesztette a világelsőségét. Az új szezont azonban remek eredményekkel, és biztató játékkal indította, elődöntőt játszott az International Championshipen és a China Championshipen is, azaz a két fontos pontszerzőn. Csakhogy mindkettőt elbukta. 

A Home Nations sorozatban még sosem döntőzött, mert a négy nyert frame-ig tartó meccsek nemigen kedveznek neki. Ezért nem tartozott a legnagyobb favoritok közé. Mégis bejutott az elődöntőbe, ahol majdnem megint elvérzett. 5-3-as hátrányba került Allen ellen, csakhogy az akarása és a sikeréhsége vitte előre, és meg tudta fordítani a gigászi csatát, melyet 6-5-re megynert.

Utólag mondhatjuk, hogy amolyan előrehozott döntő volt ez, mert sokkal nagyobb csatát hozott, mint a finálé. Utóbbit ugyanis kíméletlen játékkal, 9-1-re hozta Selby. Fantasztikusan snookerezett, mindössze hét golyót hagyott ki, ráadásul tempósan haladt. Hasonló teljesítményt nyújtott, mint O'Sullivan két éve, szintén az English Open döntőjében. 

Véget vetett tehát rossz sorozatának, egyben folytatott egy csodás sorozatot. Merthogy zsinórban a nyolcadik pontszerző döntőjét nyert meg, ami egészen fantasztikus teljesítmény. Gilbertet győzte le, aki továbbra is jön előre a világranglistán, köszönhetően annak, hogy az utóbbi 12 hónapban már a harmadik döntőjét játszotta. Összességében négynél jár, de mindegyiket elvesztette.

"Sokat gyakorlok Daviddel, és olyankor ilyen gyorsan szoktam játszani. Tudtam, hogy ha megkérdőjelezem magam, és túl sokáig gondolkodom a lökéseken, akkor David azt fogja gondolni, hogy ideges vagyok. Igyekeztem úgy snookerezni, ahogy gyakorlás közben szoktam, ami nem könnyű tévés asztalon, nyomás alatt, de most sikerült."

Hozzászólások