Snooker - Selby mehet babázni
Selby mehet babázni
Fotó: Monique Limbos

Selby mehet babázni

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/11/30 12:37

A UK Championship első hetének legnagyobb meglepetése Selby korai búcsúja. A második fordulóban kapott ki az ír David Morristól, aki mindössze a 62. a világranglistán. Selby pedig ugye a tavalyi döntős, és nem mellesleg az uralkodó világbajnok és világelső.

Utóbbi titulusát gyakorlatilag már el is veszítette, hiszen biztos, hogy Robertson meg fogja őt előzni a UK utáni listán. Igazából nem olyan nagy meglepetés ez az eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy az első világbajnoki címet rendszerint gyenge szezon követi, illetve azt is, hogy a Selby családban nemrég (nov. 11.) született meg első gyermekük, Sofia Maria. És ezzel együtt, ha az egész szezon megy a kukába, Selbynek akkor sem lehet panasza az életre, hiszen gyakorlatilag fél év alatt világbajnok és apa lett.

 

Ne feledjük azonban azt sem, hogy Selby legyőzője, Morris remek snookert mutatott. A végig szoros meccs második felében ő játszott jobban, az utolsó négy frame-ből hármat megnyert, ráadásul mindet nagy breakkel (126, 72 és 79). Márpedig friss apaság ide vagy oda, a koncentráció és türelem világbajnoka ellen ilyen jól zárni egy meccset, abszolút dicséretre méltó. A következő ellenfele David Gilbert lesz, aki semmiképp sem jelent leküzdhetetlen akadályt.

A szombati nap másik lenyűgöző teljesítményét Nigel Bond nyújtotta, aki teljesen reménytelen játékkal került 5-0-s hátrányba Hawkins ellen, aki szintén nem brillírozott. Csakhogy a 2013-as világbajnokság döntőse nem tudta lezárni a meccset, összezuhant, Bond pedig (aki 1995-ben szintén játszott döntőt a Crucible-ben) egyre magabiztosabb lett, és 6-5-tel továbbment. Akik ott maradtak a Barbican Centre-ben az éjfél utáni befejezésig, azok nem mindennapi fordítást láttak, és kellőképp meg is ünnepelték a 49 éves veteránt. Íme a döntő frame:

Hozzászólások