Snooker - Selby majdnem nadrág nélkül játszott
Selby majdnem nadrág nélkül játszott
Fotó: Europress/AFP

Selby majdnem nadrág nélkül játszott

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/24 22:55

A friss világbajnok Mark Selby otthon felejtette a nadrágját. Egészen pontosan a tisztítóban hagyta, és egy amatőrt, a szintén leicesteri Joe O'Connort kérte meg, hogy ugyan már vigye utána Wuxiba. Óriási szerencsére utolérte őt a nadrág, és nem kellett alsóban kiállnia a meccsre. És ráadásul simán le is győzte Robbie Williamset. O'Connor viszont kikapott.

Nem harsogott a meglepetésektől a mai nap, mint ahogy az egész első forduló különösebb szenzáció nélkül csordogált. Murphy is simán győzött, Maguire, Williams, Hawkins is, szóval nem búcsúzott igazán nagy név.

Szerdán már a 32 között fognak játszani, és a skót Higgins - McManus rangadó mellett érdekes lesz még a walesi csata Williams és Day között. Pontszerző tornán legutóbb a három évvel ezelőtti VB-n találkoztak, akkor 10-5-re győzött a kétszeres világbajnok. Kínában is játszottak már egymással, a 2008-as China Open negyeddöntőjében Day 5-3-ra verte ismertebb ellenlábasát. Most Day számít valamivel esélyesebbnek, mert Williams az utóbbi időkben nemigen tudott két jó meccset játszani egymás után.

Lesz két angol-kínai összecsapás is. Selby Lianggal játszik, és elég friss élményük van egymásról, mert márciusban a World Openen (tehát szintén Kínában) a későbbi döntős Selby 5-1-re győzött, és lökött két 130 feletti breaket. Szóval inkább neki volt élmény a meccs.

Szintén érdekesnek ígérkezik a Walden - Cao tizenhatoddöntő. A tavalyi világbajnoki elődöntős három éve egy PTC-n 4-0-ra elintézte a kínait, de most nem valószínű, hogy ilyen könnyű dolga lesz az éppen Wuxiban tavaly negyeddöntőig jutó Cao ellen.

És egy hír Ronnie O'Sullivanről a végére: az eddigiekkel ellentétben szombaton 18:30-kor lesz a Ronnie Show újabb kiadása.

Hozzászólások