Snooker - Selby a favorit
Selby a favorit
Fotó: World Snooker

Selby a favorit

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/12/15 10:16

Selby nemcsak háromszoros világbajnok, hanem volt világelső is, sokáig mégsem szerepelt jól a Home Nations sorozat állomásain. A Home Nations első három szezonjában egyszer sem tudott döntőt játszani ezeken a versenyeken, és elődöntőből is csak egy jött össze neki. Idén viszont, miután elvesztette a világelsőségét, éppen az English Open volt az, ahol hosszú idő után először láttuk igazán jól snookerezni. Meg is nyerte a tornát, a döntőben elgázolva Gilbertet.

És most ott van a Scottish Open fináléjában is, tehát ő lehet a második játékos, aki idén egynél több pontszerzőt nyer (Trump után), és ő lehet a negyedik, aki két Home Nations állomást nyer meg (Bingham, Robertson és Trump után).

Lisowski lesz az ellenfele, aki élete snookerét játssza a héten. Ha a döntőben sem lesz megilletődött, akkor, és csak akkor van esélyünk jó meccsre. 

Liswowski2-2048x1365.jpgFotó: World Snooker

Az is kérdés persze, hogy Selby mennyire játszotta ki magából a legjobb snookerét. Az a helyzet, hogy ha neki nagyon megy, akkor Lisowski nem nagyon fog labdába rúgni. Olyan különbség van kettejük biztonsági játéka között, hoogy szinte elképzelhetetlen Lisowski sikere egy ilyen hosszú meccsen. No de Allen is sokkal jobb nála ebben a vonatkozásban, tegnap mégis Lisowski győzött. 

Az elődöntőből óriási önbizalmat meríthet Lisowski, kérdés, hogy ez mire elég egy jó Selby ellen. A nagyobb kérdés viszont az, hogy ha Selby nem játszik csúcsformában, akkor milyen meccset kapunk. Az ég óvjon minket Selby C-játékától. Meg Lisowskit is. 

Hozzászólások