Snooker - Ronnie újabb rekordja
Ronnie újabb rekordja
Fotó: World Snooker

Ronnie újabb rekordja

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/12/09 23:35

Jó döntőnek ígérkezett ... de elmaradt a nagy csata. 2-2-ig minden jól ment, de utána momentuma sem volt Allennek egészen a 6-2-es délutáni végeredmény beálltáig. Zsinórban öt frame-et nyert O'Sullivan, pedig volt néhány jó sansza az északírnek. De volt ugyanannyi rontása, illetve néhány pici pechje is.

Ami fontosabb, O'Sullivan néhány egészen csodálatos megoldással rukkolt elő. És mivel 6-2-re elhúzott, nem tűnt nagyon valószínűnek, hogy az esti szakasz izgalmas lesz. Még az is benne volt, hogy egy óra alatt befejezi az ötszörös világbajnok.

Pláne hogy este ő nyerte az első frame-et. Innen hogyan lehetne visszaút? Pedig nem sok hiányzott. Allen nyert két frame-et, és bizony volt esélye a harmadikra is, amivel 7-5-re kozmetikázta volna az eredményt. De nem így történt. 9-4 után pedig hiába hozott megint két frame-et, többre már nem futotta, és 10-6 lett a vége.

Megvan tehát az újabb rekord Ronnie O'Sullivannek, ráadásul egyszerre kettő elég fontos rekord. A hetedik UK-trófea egyben a 19. Triple Crown-serleg is. Az elsővel Steve Davis, a másodikkal Stephen Hendry csúcsát múlta felül.

És ami még érdekesebb és még fontosabb: látszik rajta, hogy ismét szeret játszani, ezt el is mondta a döntő után. Steve Feeney-nek sokat köszönhet, mint ahogy az egész snooker-rajongó világ hálás lehet neki. Mert ha Ronnie élvezi a snookert, azzal csak jól járhatunk. Kivéve persze az ellenfeleket. 

Iszonyú nehéz ebben a szezonban legyőzni őt, mert nemcsak a játékot élvezi, hanem a győzelmet, a sikert is nagyon akarja. Ahogy elhangzott az Eurosport adásában is, elképesztő, hogy valaki 43 évesen ugyanazzal a vitalitással, akarással és lendülettel játsszon, mint huszonévesen. És mindezt érettséggel, megfontoltsággal párosítva ... ilyen körülmények között bizony akár még Hendry világbajnoki rekordja is veszélybe kerülhet. 

Hozzászólások