Snooker - Ronnie O'Sullivan parádésan mutatkozott be
Ronnie O'Sullivan parádésan mutatkozott be

Ronnie O'Sullivan parádésan mutatkozott be

Buzás Gábor ·
2018/09/12 22:28

Nemcsak a Shanghai Mastersen mutatkozott be Ronnie O'Sullivan, hanem az egész idei szezonban is. A nyári versenyeket nemes egyszerűséggel kihagyta, de Sanghajba címvédőként már elutazott. Feltehetőleg a 200.000 fontos fődíj is motiválta, de különben is szereti ezt a versenyt, mint minden olyat, ahol kevés játékos lép fel.

Neil Robertson volt az első ellenfele, aki meglepően gyorsan snookerezett, és a mérkőzés második felében már elég jól is játszott. Az azonban nem fért bele, hogy az első három frame O'Sullivané lett, ezt a hátrányt nem tudta ledolgozni az ausztrál, és 6-3-ra kikapott. Az ötszörös világbajnok cseppet sem játszott rozsdásan, különösen a harmadik frame-ben brillírozott, melyet 64 pontos hátrányból lopott el. Félelmetes az utolsó piros 36:36-nál, érdemes megnézni.

Egy friss, magyar vonatkozású hír O'Sullivannel kapcsolatban, hogy hamarosan megjelenik az eredetileg "Running" című önéletrajza magyarul, "Futás" címmel. A remekmű már előrendelhető, és várhatóan október közepén fog megjelenni.

Sanghajban csütörtökön a negyeddöntőket játsszák: O'Sullivan ellenfele Bingham lesz, aki (a nemrég kétgyermekes apává váló) Murphy visszalépésének köszönhetően igen könnyedén jutott be a nyolc közé. A másik felső ági mérkőzésen Kyren Wilson és Ryan Day méri össze a tudását, két kiváló formában lévő játékos. Nem kizárt, hogy ez lesz a legjobb mérkőzés, bár az ő párosításuk papíron a leggyengébb.

Az alsó ágon Mark Selby és Ding Junhui rangadója emelkedik ki, de Mark Williams és Barry Hawkins összecsapása is igencsak ínycsiklandónak ígérkezik. A két meccset egy időben fogják játszani, magyar idő szerint 13:30-tól, nem lesz könnyű választani közülük. Williams esetében óriási dolog, hogy át tudta menteni tavaszi, világbajnoki formáját az új szezonra, és érdekesség, hogy Selby igen közel állt a kieséshez Zhou Yuelong ellen, márpedig a nehéz kezdés nála sokszor végződik tornagyőzelemmel...

Hozzászólások