Snooker - Ronnie O'Sullivan a bajnokok bajnoka
Ronnie O'Sullivan a bajnokok bajnoka
Fotó: O'Sullivan twitter oldala

Ronnie O'Sullivan a bajnokok bajnoka

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/11/10 00:19

Nem történt meglepetés, O'Sullivan megvédte a címét a Champion of Champions tornán. A Trump elleni döntő csodás tűzijátékot hozott, ahogy várható is volt a két szereplő ismeretében. Rögtön az elején komolyan bekezdett a világbajnok, egy 137-es majd egy 78-as breakkel. Aztán Trump kisebb breakekkel egyenlített, így lett 2-2. A rövid szünet után O'Sullivan dominált, és a szakasz végére 6-3-as előnyre tett szert, mégpedig egy 87-es, egy 80-as, majd egy 139-es és egy 134-es breakkel. Trump egy szerény 58-ast tudott közbeiktatni. Az idősebb angol ellenállhatatlanul játszott, alább egy példa, az első szakaszt lezáró százasa:

Az esti szakasz már-már csak formalitásnak tűnt, főleg akkor, amikor két kerek 70-es breakkel 8-3-ra alakult az állás. Ekkor azonban Trump végre megrázta magát, és négy nagy breakkel (102,100, 69, 90) feljött 8-7-re. Hoppá! Nézzük meg a 102-est, amivel megkezdte a felzárkózást, (akkor még) teljesen reménytelen helyzetben.

A 16. frame-et azonban nem tudta megnyerni az ifjonc, és nem is volt rá valós esélye, bár ezúttal nem született százas, de O'Sullivan 63-asa nagyrészt elég volt a 9-7-es vezetéshez. Aztán a végére még odatett egy 109-es breaket, és így 10-7-re hozta a meccset, ami váratlanul izgalmassá vált, amikor már úgy tűnt, hogy Trump teljesen sansztalan. O'Sullivan egy kicsit túlórázott, de legalább Trump nem kapott megalázó pofont, ami a semleges rajongóknak mindenképp jó hír. Meg az is, hogy összesen hat százast hozott a döntő, plusz még hat legalább 70-es breaket. Egészen elképesztő volt a színvonal, abszolút méltó a verseny rangjához és díjazásához.

A győztes ugyanis kereken 100.000 fontot tehetett zsebre, de Trump is gazdagabb lett 50.000-rel. Ezek az összegek természetesen nem számítanak bele a világranglistába, hiszen meghívásos volt az esemény.

Most másfél hét szünet következik, és jövő pénteken rajtol a játék a mülheimi European Tour állomáson. Időközben kiderült, hogy a decemberi ET-tornát Portugáliában, közelebbről Lisszabonban rendezik. De hol van az még! Addig még lesz nekünk egy jóféle UK is...

Hozzászólások